Jak vybrat dokonalý make-up přesně pro vás

Jak vybrat dokonalý make-up přesně pro vás

Zvolit ten správný make-up není vůbec snadné, přitom jde o zásadní věc pro většinu žen. Každá chcete mít krásnou pleť a určitě pro vás existuje dokonalý make-up, ale nesmíte zvolit špatně. Příliš tmavý, lesklý nebo hutný make-up nadělá více škody než užitku.

zdroj: unsplash

Výběr toho správného make-upu je těžký, jak tedy postupovat? A co je dobré před nákupem vědět? Je potřeba dodržet základní pravidla.

  1. Vaše očekávání vs. realita
  2. Typ pleti
  3. Denní světlo je kamarád
  4. Podtón pleti

Zní to možná jednoduše, ale není to tak snadné, jak se může zdát. Každá máte nějaká očekávání, jak by měl make-up vypadat, vonět, jaké by měl mít krycí vlastnosti i cenu. To vše je důležité, ale důležitější je právě váš typ pleti. V případě, že máte citlivou nebo suchou pleť, zapomeňte na hutné a ucpávající make-upy. V drogeriích bohužel moc kvalitních značek nenajdete, proto je lepší zajít do specializovaných prodejen.

Také je důležité, zdali má vaše pleť akné, jizvy nebo další nedokonalosti. V případě aknózní mastné pleti je dobré vyhledat odborníka, ať si ještě víc neublížíte. Make-up dávejte vždy na vyčištěný obličej s krémem, nejlépe s SPF ochranou, až poté nanášejte.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram