Jak vybrat kvalitní podzimní bundu?

Jak vybrat kvalitní podzimní bundu?

Podzim se kvapem blíží. Netřeba zdůrazňovat, že nedílnou součástí těchto měsíců je déšť a studený vítr. Tomu se samozřejmě musí přizpůsobit i náš šatník. V něm by přitom rozhodně neměla chybět kvalitní podzimní bunda.

VÝBĚR BUNDY KROK ZA KROKEM

Aktuálně se již v módě definitivně smazávají rozdíly mezi muži a ženami. Ta tam je doba, kdy se bralo jako samozřejmost, že žena se chce především líbit, zatímco muž je spíše orientován na praktickou stránku věci. Každý již chce zkrátka oblečení, které bude líbivé a zároveň bude přesně plnit svůj účel. Tomu také odpovídá současná nabídka. Vybrat vhodnou podzimní bundu tedy může být složité, neboť k dispozici je obrovské množství produktů. Na co se tedy soustředit při nákupu?

  • Materiál. Možná se budete divit, ale na tomto kritériu opravdu záleží. Mnoho bund na podzim je vyrobeno z kvalitních materiálů, tedy nekoupíte-li si větrovku na tržnici za pár stovek. Soustřeďte se tedy zejména na nepromokavost, což je opravdu velmi důležité.

  • Pohodlí. Každý druh oblečení vám musí především sedět. Vzhled je tedy minimálně na druhém místě. Pokud vás bude podzimní bunda jakkoli omezovat, zřejmě nebude dostatečnou náplastí skutečnost, že se za vámi bude na ulici kdekdo otáčet.

  • Kde nakoupit? S předchozím bodem je spojena otázka, zda lze koupit dokonale padnoucí bundu na internetu. Ačkoli má takový nákup deficit v podobě nemožnosti zvolený kus vyzkoušet, je pohodlnější a mnohdy i levnější.

  • Pořizovací ceny. Zůstaneme-li u finanční stránky, nákup na internetu představuje skutečně zajímavé řešení. Pokud navíc využijete slevovou akci některého e-shopu, lze ušetřit výrazně. Weby jako Kuponer.cz navíc jednotlivé slevy evidují, takže je nemusíte pracně hledat.

  • Účel. V ideálním případě byste měli mít hned několik bund, což je ale finančně náročné a ne vždy možné. Proto si je před nákupem nutné ujasnit, k jakému účelu ji budete nejvíce používat, tedy zda do práce, pro běžné nošení ve volném čase nebo ke sportovním aktivitám.

  • Vizuální stránka. Možná z předešlých řádků vyznívá, že vzhled není důležitý, ale opak je pravdou. Při výběru podzimní bundy tedy zohledněte i její střih a barevné provedení. Je pouze na vás, zda bude zvolený model působit elegantně, nevázaně či extravagantně.

  • Další faktory. Podstatných kritérii je daleko více. Můžete se např. zaměřit na to, kolik má daná bunda kapes, zipů, zda má (odepínací) kapuci apod. Vzhledem k tomu, že ji lze nosit i na jaře, tak na závěr nezbývá, než konstatovat, že si s nákupem musíte dát opravdovou práci.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram