Jak vybrat parfém, aby vám dokonale seděl? Poradíme vám

Jak vybrat parfém, aby vám dokonale seděl? Poradíme vám

Pokud hledáte vhodný parfém, nejprve byste si měli odpovědět na několik základních otázek, protože vůně se vám sice může líbit, ovšem vaší pokožce nemusí sedět. Stejný parfém totiž voní na lidech různě, což je dáno pH pokožky a dalšími parametry. Prvně tedy poznejte sami sebe, a potom vyberete parfém, který vám dokonale sedne.

Ujasněte si, jaké vůně vám nejvíce vyhovují. Květinové jsou vhodné pro romantické duše, ovocné pro milovníky léta a ovoce, orientální pro nadšence do tajemných vůní a dřevité pro sebevědomé jedince. Parfémy pro ženy i muže se dají vybírat i na základě toho, jaké barvy máte rádi či v jakém znamení jste narození.

Parfémy podle barev

Víte o tom, že o vás mnohé prozradí i to, jakou barvu máte rádi? Dokonce existuje i tabulka, která udává, pro jakou vůni byste se měli rozhodnout na základě vašeho oblíbeného odstínu.

Jestliže preferujete bílou barvu, sáhněte po svěží ovocné vůni, případně květinovém parfému. Pro milovníky černé barvy jsou ideální květinové, orientální (nejlépe vanilka) a dřevité vůně. Oblečte si svou oblíbenou červenou a navoňte se květinovým či dřevitým parfémem. Pokud je vaší oblíbenou zelená, jednoznačně byste měli mít doma květinovou vůni. Jestli je však číslo jedna modrá, sáhněte po ovocných vůních dodávajících pocit svěžesti a volnosti.

Parfémy podle znamení

Věříte horoskopům? Parfémy pro muže a ženy se dají vybírat i podle toho, v jakém znamení jste se narodili. Zemským znamením (býk, kozoroh, panna) vyhovují dřevité vůně, ohnivým (beran, střelec a lev) zase výrazné vůně. Vodní znamení (rak, ryby, štír) ocení romantické květinové parfémy, vzdušná znamení (blíženci, vodnář, váhy) naopak zvláštní vůně.

Vsaďte tedy nejen na výše uvedené rady, ale také na svůj osobní pocit. Určitě si nekupujte parfém jen kvůli tomu, že ho má někdo jiný.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram