Jak vybrat tu správnou velikost podprsenky? Víme, jak na to!

Jak vybrat tu správnou velikost podprsenky? Víme, jak na to!

Také vybíráte své spodní prádlo především podle designu? Jistě, že ano, dělá to tak většina z nás. Střih a tvar je ovšem mnohem důležitější. Jak ale vybrat tu správnou podprsenku?

Když jdete po ulici, zkuste se podívat kolem sebe a jistě si všimnete, jak dokáže takový nevhodný výběr uškodit siluetě postavy. Pod oblečením se rýsují nevzhledné boule a obvod podprsenky se posouvá po zádech směrem vzhůru skoro až nad lopatky. A pokud si ženy podprsenku musí během dne upravovat, mají špatnou velikost!

Ale jak zjistit, že máte tu správnou velikost?
Nejprve je třeba změřit obvod hrudníku pod prsy, čímž získáte přibližnou velikost podprsenky. Obvod pod prsy se měří na těsno, při výdechu a obvod podprsenky by měl být o 5-10cm menší, než je naměřená velikost. To znamená, že pokud je váš obvod 78, měla byste vybírat podprsenku s obvodem 70. Podle výsledné velikosti se orientujte při výběru podprsenky, kterou byste měla vyzkoušet jako první. Abyste měla jistotu, že není příliš volná, zapněte ji na poslední háčky.

Test prsty
V zadní části by se vám pod podprsenku neměly vejít víc, než dva prsty, pokud se vám jich tam vejde víc, sáhněte ještě po menší velikosti.

V přední části by se vám neměl pod kostici vejít ani jeden prst. Kostice by měla dokonale přiléhat na hrudní koš. Pokud ovšem odstává a prst se vám tam nevejde, sáhněte po větší velikosti košíčku.

I ramínka můžete otestovat pomocí prstů. Pod ramínko by se opět měly vejít pohodlně dva prsty, pak by se ramínka neměla zařezávat ani padat.

Správná velikost obvodu podprsenky je, pokud vám pevně sedí, kolem těla je zapnutá vodorovně a nevyjíždí po zádech nahoru. Můžete to opět otestovat tak, že zvednete ruce nahoru nebo se předkloníte, pokud zůstane vše na svém místě, máte tu pravou.

Další problém je košíček. Špatný výběr může způsobit deformaci. Kostice by měla prso kopírovat po celé jeho šířce a končit u podpažní jamky. Proto je dobré vyzkoušet různé typy podprsenek, jako je nevyztužená, vyztužená s vycpávkami, balkonová, push-up a mnohé další, které najdete například na našem obchodě.

Pokud se košíček shrnuje, krčí nebo jakkoli mění tvar, chce to jinou velikost. Pokud košíčky odstávají, jsou příliš velké a naopak jsou příliš malé, pokud prso půlí a vytváří jakoby „prdelku“.

Hodně štěstí s výběrem té pravé.

Zdroj: eshopspravnapodprsenka.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram