Jak zvládat home-office a stylově si zařídit pracovnu

Jak zvládat home-office a stylově si zařídit pracovnu

Pracovat z domova není snadné, i když se na první pohled zdá, že je to ideální práce. Nemusíte vstávat brzo, oblékat se a představa vypadá asi tak, že v teple sedíte v posteli s notebookem na klíně. Realita je většinou jiná. Je potřeba si domácí prostředí přeměnit na vkusnou pracovnu, kde se budete cítit dobře.

Home-office se čím dál víc rozšiřuje do povědomí a už nezní jako sprosté slovo. Z domova může pracovat prakticky každý, jediné, co k tomu potřebujete, je internet, počítač nebo notebook, a především silná vůle.

Různé profese

Mezi nejčastější home-office povolání patří například asistent, copywriter, programátor, účetní, designér, bloger, spisovatel, správce sociálních sítí nebo jakýkoliv podnikatel či freelancer. Obecně takzvaný „externista“.

Výhody a nevýhody

Práce z domu není tak snadná, jak se může zdát. Jedinec musí mít dostatek pevné vůle, motivace a řádu. Domov je pro nás většinou místo bezpečí a odpočinku, nikoliv práce. Proto je potřeba si doma vytvořit dojem pracoviště. Měli byste také myslet na to, že práce z domova je tak trochu osamělá. Nemáte denně kontakt s kolegy, ale to je občas i výhodou.

Tipy od nás

Většinou se doporučuje vstát v nějakou rozumnou dobu, ale aby vám to zároveň bylo příjemné. Ať už jste muž nebo žena nachystejte se stejně, jako byste šli do práce. Vyčistěte si zuby, najezte se a převlékněte si pyžamo. Vaše tělo se připraví do pracovního procesu a nebudete tolik usínat. Práce z domova má i své výhody. Můžete si dělat, co jen chcete, uvařit si jídlo, dát si další kávu nebo si i na chvíli odpočinout. Celý time management je jen na vás.

Stylová pracovna

A jak si tedy zařídit pracovničku nebo alespoň pracovní prostor? Na stole nesmí chybět počítač, blok, diář, káva a propiska. Ostatní je jen na vás. Máte rádi květiny? Potřebujete nějaké spisy a složky po ruce? Ať už si zařídíte své pracovní místo jakkoliv, tak nejdůležitější je, abyste se tam cítili pohodlně. Využijte dekorace, světlo i různé organizéry. A co barva? Bílá je klasika, která nikdy nezklameme. Modrá a zelená uklidňuje mysl, červená je příliš agresivní, volte raději méně výrazné barvy.

Zdroj foto: Pixbay.com, Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram