Jaké barvy letos vítězí na Vánoce

Jaké barvy letos vítězí na Vánoce

Rok se s rokem sešel a za chvíli tu máme dlouho očekávané Vánoce. Většina lidí se snaží sladit vánoční dekorace a pomalu shání ideální ozdoby. Ať už si vyberete jakoukoliv barvu, trendy barvy pro rok 2021 jsou prostě kouzelné, minimalistické a vzdušné.

zdroj: canva/pexels

Vánoce jsou už pomalu za dveřmi a my vám rádi prozradíme, jaké barvy jsou letos v kurzu. Zapomeňte na tradiční barvy Vánoc, jako jsou červená, zelená a zlatá. I když se barvy každým rokem mění, tak kouzlo vánočních svátků stále zůstává.

Barvy pro rok 2021

Jaké barvy vedou? Vánoce letos vyhrává na plné čáře bílá s jemnými pastelovými barvami. Další možnosti jsou zemité odstíny a jemné třpytivé prvky. Bílá barva symbolizuje nevinnost, čistotu a rozjasňuje prostor. Patří mezi pozitivní barvy, doplňovat můžete s jemnými pastelovými barvami nebo přírodními tóny. Jde o kombinaci v takzvaném skandinávském designu za použití střídmých a jednoduchých barev.

zdroj: pexels/annanekrashe

Dalším oblíbeným prvkem jsou letos pro Vánoce neutrální tóny. Jednoduchost a elegance dodají vánoční výzdobě to pravé. V kombinaci s krémovou, bílou nebo šedou to dotáhnete k dokonalosti. Tento rok se dbá na udržitelnost i ruční výrobu z přírodních materiálů. Letošní Vánoce budou spíše zaměřené na minimalismus, proto se vyhněte přeplácaným dekoracím a kýčovitým ozdobám.

Vánoční stromeček a adventní věnce

První advent je už za námi, ale i přesto většina domácností chystá vánoční výzdobu v polovině prosince. K vytvoření adventního věnce můžete použít jak bílou barvu, tak přírodní materiály, například skořápky od ořechů, kůru skořice nebo usušené pomeranče. Stejně tak můžete sladit výzdobu s vánočním stromkem i zabalenými dárečky. Ať všechno krásně ladí.

Jaká oblíbená barva je ta vaše?

zdroj: pexels/monsterablop

zdroj: pexels/elementdigital

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram