Jaké kalhotky vám budou slušet? Poradíme vám!

Jaké kalhotky vám budou slušet? Poradíme vám!

Výběr kalhotek mnoho žen podceňuje. Svou pozornost věnují spíše podprsence a kalhotky vezmou podle toho, jaké se jim líbí designově. Přitom kalhotky zakrývají nejproblematičtější partie. 

Důležitá je správná velikost

Stejně jako u nákupu podprsenky, často chybujeme při výběru spodních kalhotek právě díky špatné velikosti. Některé ženy dokonce koketují s myšlenkou, že o číslo menší velikost kalhotek jim opticky zmenší a stáhne zadeček. Výsledkem však budou pouze „přetékající špíčky“, které vůbec nevypadají pěkně, nemluvě o tom, že menší kalhotky nejsou pohodlné. Možná vás napadne otázka, jak poznám správnou velikost? Kalhotky musí zkrátka sedět jako ulité. To poznáte tak, že látka je po celém obvodu vypnutá, nikde se neshrnuje a lemy se nezařezávají do kůže. Bohužel, každý výrobce udává trochu jiné značení, proto, když vám u jedné značky sedí velikost M, u jiné to může být klidně S, nebo naopak L. Je velice důležité si kalhotky pečlivě vyzkoušet.

Jaký střih kalhotek?

V současné době máme na výběr mnoho střihů kalhotek od titěrných až po takzvané „bombarďáky“. Jaké by slušely vám? Pojďme si udělat přehled jednotlivých typů.

1) Klasické kalhotky – zakrývají celý zadeček, mohou být mírně zvýšené

2) Tanga – velmi titěrné kalhotky, v zadní části je pouze kousek látky, nejmenší zakrytí ze všech druhů kalhotek

3) Brazilky – kombinují výhody tang a klasických kalhotek, v zadní části zakryjí více než tanga, oproti klasickému střihu jsou více vykrojené

4) Dámské boxerky neboli kalhotky s nohavičkou, hodně kryjí nejen celý zadeček, ale částečně i stehna

5) String – velmi titěrná tanga

6) Stahovací kalhotky – mají vysoký pas

Klasické kalhotky sluší prakticky každé ženě, jsou však velice konzervativní a pro někoho až nudné. Pokud zvolíte kvalitní kalhotky klasického střihu a správnou velikost, nemůžete šlápnout vedle. Jestliže vás trápí kratší nohy a silnější stehna, vsaďte na vykrojené kalhotky, které nohy opticky prodlouží a zeštíhlí.

Máte větší zadeček? Vyzkoušejte takzvané brazilky, které oceníte zejména v letních dnech. Jsou hezky vykrojené, ovšem ne tolik jako klasická tanga. Brazilky zdobené krajkou jsou navíc velmi módní, váš zadeček bude doslova k nakousnutí.

Povolené bříško rafinovaně zamaskujete za pomoci stahovacích kalhotek, případně můžete vybrat klasický střih s vyšším pasem. Pokud patříte k těm šťastným ženám, které jsou se svou postavou zcela spokojené, nemusíte se obávat obléknout si tanga nebo titěrné string kalhotky.

Jaké jsou současné trendy?

Do módy se opět vrací střihy, které se nosily v poválečném období. Takzvané „bombarďáky“ neboli kalhotky s vysokým pasem krásně tvarují postavu. Trendy zůstávají krajkové spodní kalhotky a nezapomeňte, že podprsenka a kalhotky by k sobě měly ladit!

Pestrý výběr spodního prádla, ze kterého si vybere každá žena bez ohledu na postavu a věk, najdete na webu www.moje-pradlo.cz.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram