Jaké oblečení mají dámy z královské rodiny zakázáno?

Jaké oblečení mají dámy z královské rodiny zakázáno?

Existují psaná i nepsaná pravidla, kterých se při oblékání musí ženy královské rodiny držet. Třeba by neměly vycházet bez silonek a brát si příliš velkou kabelku.

1. Příliš krátká sukně nebo příliš hluboký výstřih

Velmi zřídka jsme měli možnost zahlédnout Vévodkyni z Cambridge s výstřihem. Většinou příslušel večerním šatům a byl velmi decentní a elegantní. Dovolit si ho od zasnoubení s princem Harry nemůže ani Meghan, dnes už Vévodkyně ze Sussexu. Velmi podobně je na tom délka sukní, nejkratší přípustná délka je pár centimetrů nad kolena, mnohem častěji však obě dámy uvidíte v sukni pod kolena.

2. Holé nohy

K šatům a sukním patří pro ženy z královské rodiny silonky nebo punčocháče. To souvisí také s tím, že téměř nikdy je neuvidíte v sandálcích, kde by nevzhledné lemy vykukovaly. Proto nosí Kate Middleton většinou uzavřenou špičku, do které patří také silonka. 

3. Velké kabelky

Zatímco princezna Diana byla známá tím, že si při vystupování z auta chránila kabelkou výstřih, Kate i Meghan pokračují v královské tradici a nosí menší kabelky, které se k jejím funkcím hodí více než velké brašny. Kate upřednostňuje psaníčka, Meghan zatím častěji volí drobnou kabelku s ouškem. 

4. Mačkavé materiály

To, proč Kate Middleton vypadá i po několika hodinách sezení, vstávání a chození skvěle a upraveně, je mimo jiné proto, že volí outfity z pevných materiálů, které se téměř nemačkají. Nemůže si to dovolit. Představte si, že by se zvedla ze židle a na zadní straně sukně by se jí udělaly nevzhledné puky.

5. Černou na denní příležitosti

Pokud se nejedná o vážnou ceremonii nebo pohřeb, královské ženy přes den mají upřednostňovat všechny možné barvy tak, aby se dokázaly vyhnout černé. Tu občas obléknou na zimním kabátě nebo na doplňcích.

pinterest.com ; whowhatwear.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram