Jaké šaty oblékat v zimě pod kabát?

Jaké šaty oblékat v zimě pod kabát?

Ráda byste i v zimních dnech oblékla hezké šaty, ale přijde vám, že se do zimního outfitu nehodí? Možná vám jen doma ve skříni nevisí ty správné!

Milujete šaty, ale přijde vám, že v zimě se možnosti jejich nošení eliminují k nule? Přesvědčíme vás, že se mýlíte. Právě v zimě se nám totiž skýtá spousty možností, jak šaty nosit a kombinovat spolu s dalšími vrstvami v podobě křiváků, svetrů a kabátů. Stačí mít na paměti několik jednoduchých triků a pár adekvátních šatů na ramínku.

Pamatujte, že...

- šaty byste v zimě měla volit zhruba (a maximálně) v délce ke kolenům

- neměly by vykukovat zpod kabátu

- dobrou kombinací jsou téměř vždy černé punčocháče či silonky a vysoké kozačky

- nenoste přes ně bundu, vždy pouze kabát

1. Svetrové šaty

Svetrové šaty jindy než v zimě neobléknete a jejich nošení se řadí mezi ty nejsnazší vůbec. Ať už si koupíte opravdové svetrové šaty nebo jen delší svetr do poloviny stehen, už stačí jen punčocháče, kozačky a kabát. Vybírat můžete mezi obepnutými střihy i lehce oversize. Za nás doporučujeme oversize, protože přeci jen, mít celý den na sobě přitisknutý svetr z běžných materiálů, by vám ke konci už nemuselo být příjemné. 

 
Černé Jacqueline de Yong 679 Kč ; Svetrové šaty Answear 529 Kč 

2. Šaty s dlouhým rukávem

Dlouhý rukáv nejen zahřeje, ale dá také jednoznačně najevo, že se jedná o zimní model šatů, tudíž ho v listopadu, únoru i březnu oblékáte naprosto patřičně. Ať už se rozhodnete pro model s dlouhým nebo jen tříčtvrtečním rukávem, oba co do tepla rozhodně oceníte. Šaty s delšími rukávy si vybírejte spíše jednobarevné v neutrální paletě, aby se vám dobře nosily a kombinovaly spolu s vaším podzimním a zimním šatníkem. Nás okouzlily starorůžové šaty Zoot s kapsami, protože, co si budeme povídat, kapsy na šatech? Ty přidají plusové body vždy!

 
  Tmavě modré (nebo růžové) šaty Kiss my dress 529 Kč Starorůžové šaty s kapsami Zoot 759 Kč 

3. Minimalistický střih i vzor

Rovný kratší střih, pruhy nebo kostky - recept na perfektně zvládnutý zimní šatový outfit. Budete-li se držet proužků a kostiček, přes které obléknete jednobarevný minimalistický kabát a huňatou šálu, máte vyhráno. Tyto dva vzory jsou pochopitelně nadčasové, do květinových motivů se pusťte raději až začátkem jara. Šaty v H-střihu bývají střiženy trochu kratší - zhruba do poloviny stehen, je to tak v pořádku a snadno se vám schovají pod kabát.

 
Kostkované šaty Dorothy Perkins Curve 749 Kč ; Pruhované šaty Jacqueline de Yong 319 Kč 
 

4. Dívčí a romantické modely

Pokud to s módou umíte, víte, že úspěchu dosáhnete obléknutím delších romanticky laděných šatů s volánkem či krajkou. V tomto případě se počítá s vykouknutím spodního volánku. Nejen počítá, je to žádoucí. Nápaditý kontrast vytvoří silný zimní materiál použitý na kabát spolu s lehkým saténem či šifonem na šatech, krajkou i volánky. Spíše než na denní nošení se jedná o kombinaci do divadla, na módní přehlídku nebo na jinou večerní společenskou událost, která nepředepisuje dlouhé šaty. 

 
Modré (nebo černé) šaty Pepe Jeans 2 699 KčTmavě zelené puntíkované šaty Vero Moda 1 079 Kč

5. Mikinové šaty

Stejně jako šaty svetrové, také mikinový model zastupuje pohodlný celodenní outfit. Pokud spíše než svetry oblékáte mikiny, tato varianta vás nadchne. K mikinovým šatům oblékněte černé punčocháče. V teplejších dnech se nebojte vyrazit jen v kotníkových botách s vytaženými ponožkami nebo v teniskách. Při větším chladnu svou službu pochopitelně nejlépe vykonají kozačky až ke kolenům. 

 
 Starorůžové šaty Jacqueline de Yong 539 Kč ; Šedé (nebo černé) mikinové šaty Calvin Klein Jeans 3 699 Kč

zoot.cz ; answear.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram