Jaké zlozvyky škodí vlasům

Jaké zlozvyky škodí vlasům

Každá toužíme po dokonalých vlasech. Existuje však mnoho maličkostí, které naší kadeři spíše škodí. Podíváme se na ty nejčastější zlozvyky.

Obvykle ráno spěcháme, proto nám nezbývá příliš času, abychom svým vlasům věnovaly potřebnou pozornost. Vzniká tak spousta zbytečných úkonů, které naše vlasy i pokožku hlavy poškozují. Podívejme se na ty nejčastější.  

Fénování horkým vzduchem

Přeci, když pustíte fén na nejvyšší rychlost a ohřejete ho natolik, aby vám vlasy vysušil za pár minut, můžete za chvíli běžet na schůzku. Jenomže právě fénování  horkým vzduchem vysuší vaši pokožku a zbavuje jí přirozených olejů, pak mají vlasy tendenci k třepení a celkovému oslabení. Použijte před fénováním přípravy pro tepelnou ochranu vlasů.

Upravujte vlasy, až jsou úplně suché

Opět je to zlozvyk, který děláme ve spěchu. Vlasy sice ještě nestihly úplně uschnout, avšak my už je potřebujeme zkrotit žehličkou na vlasy nebo naopak vytvořit dokonalé lokny pomocí kulmy. To však přináší jediné, a to je spálení a poničení vlasu. Jestliže nevydržíte čekat do úplného vysušení, máte možnost opět použít přípravky, které aplikujete na vlhké vlasy. I tak ale buďte s žehličkou či kulmou velmi opatrná.

Pozor na pevné gumičky

Z času na čas potřebujeme vlasy zkrotit a sepnout je do úhledného culíku nebo drdolu. Faktem však zůstává, že pevně stažený cop vytrhává jemné vlásky okolo linie obličeje. Pokuste se tedy ohlídat, jak moc gumičku stahujete a raději ji nechejte volněji utaženou, zatímco na vlasy kolem obličeje použijete lehce gelu či vosku.

Tahání a motání vlasů

Kolik dívek jste už viděly, že si při zamyšlení motají prameny vlasů mezi prsty, strkají je do pusy nebo za ně různě tahají? Ani tyto zlozvyky kadeři neprospívají, pokuste se na vlasy sahat co nejméně. Nejenom že je budete udržovat déle v čistotě, ale také je nebudete různým ohýbáním a motáním lámat.

Pravidelné žehlení a barvení

Nejčastěji mezi ně spadá každodenní žehlení vlasů, to však vlasům neprospívá ani trošku. Prohlédněte si po čase své vlasy, jsou bez života, lesku a chřadnou. Vlasová kosmetika na žehlení vlasů je úplným základem, ale občas to jednoduše zkuste bez žehlení úplně. Pokud vám to přijde nezbytně nutné, nepřejíždějte rychle každý pramen vlasů desetkrát za sebou, ale raději ho přejeďte dvakrát pomalu. S barvením, různými přelivy nebo barevnými šampóny je to na stejné vlně. Pamatujete si ještě svoji přírodní barvu? A co kdybyste se k ní postupně vrátila? Přirozenost totiž aktuálně vede první příčky …

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram