Jaké zvolit boty do zaměstnání: Mezi pohodlím a stylem

Jaké zvolit boty do zaměstnání: Mezi pohodlím a stylem

V práci chceme vypadat reprezentativně. Samozřejmě hodně záleží na tom, kde pracujete. Zatímco někde panuje přísný dress code, jinde jsou pravidla volnější. Myslete na to, že v obuvi musíte vydržet celý den. Proto by měla nejen dobře vypadat, ale být hlavně pohodlná a kvalitní. 

Fotografie od uživatele RODNAE Productions ze služby Pexels

Polobotky pro dámy na úrovni 

Jedna z nejlepších variant bot do zaměstnání jsou dámské polobotky. Tato obuv je elegantní a klenbu drží v přirozené poloze. Při nošení nevznikají otlaky. Nízký podpatek vám dodá na sebevědomí, ale zároveň zajistí maximální pohodlí při chůzi.

K dostání jsou jak syntetické, tak kožené varianty. Další výhodou polobotek je, že se hodí jak ke kalhotám, tak sukni nebo šatům. Stačí outfit chytře zkombinovat. Narazíte i na modely se zajímavými aplikacemi jako jsou přezky a další. 

Při sestavování outfitu do pracovního prostředí je však lepší vsázet na jednoduchost a eleganci. Je jen na vás, zda se rozhodnete pro klasické oxfordky, polobotky ve stylu chelsea, pohodlné nazouváky nebo sportovnější typ, který připomíná tenisky. Nezapomínejte, že v korporátu na vyšších pozicích se nehodí nosit boty v příliš ležérním stylu. A naopak – v uvolněnějším prostředí nebo například v laboratoři vám určitě přijdou vhod. 

Ke kostýmku jedině lodičky!

Každá žena ráno přemýšlí, jak v práci dobře vypadat. Ale zároveň celou směnu neprotrpět. Pokud jste zaměstnaná v prostředí, kde se vyžaduje přísnější dress code a všechny vaše kolegyně nosí lodičky, nenechte se zahanbit.


Fotografie od uživatele Alexandra Maria ze služby Pexels

Nejezdíte do práce vlastním autem a máte strach z kodrcavé cesty MHD a přes dlažební kostky? Pak si lodičky schovejte v práci na přezutí. A cestujte v klasických balerínách, případně kozačkách. Černé lodičky jsou naprostým základem. To však neznamená, že žádné jiné barvy neexistují a vy musíte zapadnout jako šedá myška.

I s kostýmkem si můžete pěkně vyhrát a pořídit si k němu boty v šik odstínu. Oblíbené jsou zejména kombinace neutrálních barev (krémová a hnědá jsou teď trendy). Případně monochromatické outfity, které vypadají sofistikovaně a na úrovni. Ovšem pozor u bílé – ta má hodně odstínů. V případě, že byste zvolila špatný odstín bílých lodiček, nebude to vypadat hezky.

Chcete mít zdravá chodidla a pohodlí? Vsaďte na zdravotní obuv

Zdravotní obuv je pro vaši nožku do pracovního prostředí vůbec nejlepší. Nejpohodlnější jsou samozřejmě ortopedické pantofle. Pokud je to možné, noste je. Pokud při výkonu zaměstnání nepřijdete do styku s klienty či zákazníky, neměl by to být problém.

Na reprezentativnějších pozicích můžete zvolit zdravotní boty typu balerín nebo pantoflíčků na drobném podpatku. Ve zdravotním provedení se nakonec dají sehnat i elegantnější polobotky nebo pohodlné nazouváky. 

Už dávno neplatí, že je ortopedická obuv ošklivá a do kanceláře mezi lidi se nehodí. K dostání jsou modely ve všech možných barvách a z různých materiálů. Stačí trochu zapátrat a zaručeně narazíte na pár, který dokonale padne k vašemu pracovnímu outfitu. 

V korporátním prostředí, kde se vyžaduje elegantní obuv, to může být trochu oříšek. Jak už jsme zmínili, bylo by dobré mít například zdravotní obuv na běžnou chůzi a jakmile bude potřeba, vklouznete do lodiček (například pro schůzku s klientem, meeting s kolegy atd.). Nezapomeňte, že i do lodiček se dá pořídit ortopedická vložka, která alespoň trochu zmírňuje zátěž chodidla a zpříjemňuje chůzi.

Jaké boty zvolit, pokud celý den stojíte?

Jestli jste celý den na nohou, dbejte na to, aby vaše obuv do práce měla silnou podrážku. Pokud by byla příliš tenká, začnete to brzy pociťovat v kolenou nebo kyčlích. Nedokáže totiž účinně tlumit otřesy, a vy tak nadměrně zatěžujete pohybový aparát.   

Například v pohostinství či průmyslu určitě nebude vadit, když zvolíte tenisky nebo plátěné boty s pěnovými elementy a tlustou podrážkou. Zároveň doporučujeme vyprofilované vložky do bot. A jestli máte problémy s pocením nohou, vůbec nejlepší jsou sportovní boty se síťovinou, která umožňuje cirkulaci vzduchu.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram