Jakou péči byste měla věnovat své pleti na jaře?

Jakou péči byste měla věnovat své pleti na jaře?

S příchod jarních dnů mívá spousta žen problémy s pletí. Proč? Protože stejně jako svlékneme kabát a nahradíme ho lehkou bundičkou, i naše pleť si žádá pár změn. 

První, na čem se žádost pleti o odlišný jarní přístup projeví, bývá make-up. Najednou totiž nesedí, mapuje, zvýrazňuje póry nebo pleť vysušuje. Pokud se to letošní jaro stalo i vám, je jasné, že také vaše pleť je háklivá na změny ročního období a chce tak trochu upravit svůj denní režim. Ideálním startem je jednorázový detoxikační program, který udělá radikálnější zákrok, než kdybychom si jen nanesly masku a pak ji smyly. K této příležitosti je vhodné pročistit celý organismus, který jakmile bude čistý, prozáří se i vaše pleť. Pokud na to tak úplně nemáte čas, či nejste fanynkou detoxů, jednoduše se soustřeďte pouze na detoxikaci pleti.

Té určitě pomůžete, když zvýšíte počet přijímaných tekutin a to nejlépe obyčejné vody. Následně je na místě delší čistící procedura, aby se veškeré usazeniny z pleti dostaly ven a ona byla připravená na následující měsíce. Pokud se vám nechce nechávat za hodinu (či dvě) v kosmetickém salónu tisíce, zkuste si s pletí poradit doma. Hodit se bude dobře čistící pleťová voda, dočišťující ubrousky a také silná hloubkově čistící maska. Po vyčištění pleti nezapomeňte ještě na silnou hydrataci. 

A co dál s pletí na jaře? Nutnost ji chránit před neblahým vlivem po zimě nezvyklého slunění, je zřejmá. Zkuste se poohlédnout po denním krému s UV ochranou, na chození do práce vám bude stačit zhruba stupeň 20. Často je také sluneční ochrana přímo zabudovaná v make-upu, takže pokud je to trochu možné, vyměňte na jaře i váš makeup za ten s UV stupněm ochrany. Majitelky citlivější rtů zároveň dobře vědí, že se zesilujícími slunečními paprsky musí zařadit do své kosmetické taštičky balzám s UV ochranou.  

  
Clinique voda pro redukci rozšířených pórů 449 Kč ; Bioderma čistící gel 335 Kč ; Eucerin krém s UV ochranou 515 Kč

 

huffingtonpost.ca ; krasa.cz ; nymag.com ; lionesse.us

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram