Jana Minaříková přeje v nové kolekci Všechno nejlepší

Jana Minaříková přeje v nové kolekci Všechno nejlepší

Jaké barvy obléknete letos na jaře? Co takhle klasickou černou, svěží mentolovou nebo decentní béžovou, které se zmocnily jarních novinek módní návrhářky Jany Minaříkové?

Návrhářka Jana Minaříková, tvořící výhradně atmosférickou prêt-à- porter módu s důrazem na kvalitní materiály a netradiční střihy, představuje svou již dvanáctou kolekci nazvanou Všechno nejlepší, v níž se vrací ke všem svým předchozím návrhům, z nichž ty nejlepší přepracovala a vrátila zpět v současném kontextu, v nových materiálech a barvách.

Právě hra s materiály a kontexty jsou pro Janinu aktuální tvorbu typické, není tedy divu, že je zcela zřetelná jak v případě velmi oblíbených elegantních topů s výrazným výstřihem, elegantních malých černých, oživených krajkou v rukávech, tak i ve vrcholných modelech, dvojici společenských a svatebních šatů, které ale vlastně šaty nejsou.

  

  

Aktuální modely dodržují Janin typický rukopis, který reprezentuje čisté linie, jednoduchou barevnost, precizní zpracování, kvalitní materiály a především také nositelnost. Minimalismus ale rozhodně neznamená potlačení ženskosti. Naopak, čisté linie zvýrazňují postavu a nechávají prostor pro náladu, hru a improvizaci. Uzly a řasení, tolik typické spíše pro minulé roky, nyní ustupují do pozadí a objevují se proužky.

Tváří jarní kolekce je známá herečka Marie Doležalová, vítězka loňské série StarDance. Na fotografiích vystupují i Janiny skutečné zákaznice.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram