Jarní kolekce české značky Design Dictat

Jarní kolekce české značky Design Dictat

Minimalismus, šněrování, geometrické prvky i variabilita. Nejen tohle, ale daleko více najdete v letní kolekci české mladé značky Design Dictat.

Inspirace z přímořských dovolených

Kolekci pro jaro a léto 2018 značky Design Dictat bychom mohli charakterizovat a vystihnout následujícími slovy: minimalismus, geometrie, letní barvy, šněrování. Dále jsou pro ni charakteristické typická variabilita modelů a oversize střihy. "Celkově pro letošní kolekci jsme hledali inspiraci v našich zážitcích z letních přímořských dovolených. Barvy moře a nebe jasně zanechaly stopu v části kolekce s riflovinami. Naproti tomu pastelové barvy růžová a khaki nám připomínají letní toulky rozpálenou krajinou Istrie, kde z oranžové a růžové země rašily stromy olivovníků a mezi těmito políčky se střídaly zelené vinohrady."

Nejen minimalismus

Hlavními jednotícími prvky kolekce jsou minimalismus a geometrické prvky. Tak jako v předešlých kolekcích, i v této jsou modely oversize v pohodlných střizích z příjemných českých materiálů. Oblíbené úplety značka doplnila lehkou letní riflovinou. Celá kolekce se dá rozdělit na dvě části. První část je z kombinací zmiňované lehoučké rifloviny v tmavě a světle modré barvě. Je vhodná jak na jaro, tak i na léto, riflovina je vzdušná a nekrčivá. Inspirací pro tuto část kolekce bylo propojení barev odstínů azurově modrého nebe a námořnické modré. Při správně zvolené kombinaci modely lichotí postavě a dokážou celou postavu opticky prodloužit. Modely se samozřejmě dají lehce kombinovat navzájem, ale dají se nosit i jako solitéry, které můžou být základem pro každý ženský šatník.

Oceňovaná variabilita

"Druhá část kolekce je tvořena v pastelových tónech, z příjemných úpletů, které se nám osvědčily již v minulých kolekcích," popisují majitelé značky. Modely nesou prvky šněrování a převazovaček, což je činí vzdušnějšími a variabilnějšími. Převazováním a šněrováním se z oversize střihu velice snadno dají udělat šaty, které sedí přesně dané postavě, z dlouhého kabátku se dá udělat stáhnutím dolního okraje zkrácený a získá se hned nový look. Barvy této části kolekce jsou pastelová růžová, khaki a béžová, což jsou zemité tóny, které jsou do letního slunečného počasí jako stvořené. Modely kolekce Jaro/Léto 2018 jsou sportovně elegantní, přes den v kombinaci s teniskami vhodné do města, večer v elegantnějším stylu na párty.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram