Jarní kolekce Etro, která vám vezme dech a dlouho nevrátí zpět

Jarní kolekce Etro, která vám vezme dech a dlouho nevrátí zpět

Po prohlédnutí kolekce Etro pro Jaro/Léto 2016 jsme chvíli museli nacvičovat hluboký nádech a výdech. A pasujeme ji tímto na nejúchvatnější kolekci Milan Fashion Week 2015!

Hned s prvními modely z letošní přehlídky značky Etro jste mohli začít. Stačilo přimhouřit oči a zadívat se do modelů a... Ztratili jste se. Někde mezi přírodní bílou krajkovanou sukní, která by mohla sloužit spíše jako spodnička. Mezi lesklými stuhami uvázanými v pasech modelek, jemnými páskovými sandálky a děrovanými kozačkami, vyšívanými dlouhými sukněmi a korzetovými vršky. Nebylo místo si prohlížet ten zbytek. Hned první model nám vzal dech, uprostřed 49 modelů jsme stihli rychlý nádech a až po konečném defilé ztěžka vydechli. Tohle jsme dlouho nezažili!

Bloudili jsme ve ztělesněném bohémství. Však to znáte, mnoho návrhářů se o něj snaží, mnoho dojde ke skvělému náznaku, ale Veronica Etro se této myšlenky chytila a jen těžko se někomu povede ji přebít, aniž by kopíroval její tvorbu. Jarní kolekce 2016 patří totiž bez jediné pochyby společně s jarní kolekcí 2014 k prozatimnímu tvůrčímu vrcholu návrhářky a tak se není ani čemu divit. Krátké šaty v přírodních teplých tónech časem vystřídala černá v dlouhém provedení s přimíchanou zlatou, rudou a bronzovou, jemnými volánky okolo výstřihu a rukávů.

Stále ztraceni uprostřed dokonalých siluet modelů z volně střižených kalhot, vzorovaných tílek, tunik, plášťů a košil v přírodní khaki, hnědozelené, béžové a krémové. V detailu v podobě lesklého pásku nebo lemování véčkového výstřihu jsme na okamžik zastihli nádech luxusu. Snad jako připomínku, aby se naše myšlenky přestaly toulat hluboko v historii a úplně na jiných místech, než bychom mohli v Itálii či jinde v Evropě spatřit. Přehlídka Etro byla rychlou a nezapomenutelnou projížďkou uprostřed sluncem zalité savany. 

Ještě nikdy pocit bloudění nechutnal tak dobře!

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram