Jarní kolekce Fendi 2016 je svěží a značka rozhodně směřuje dopředu

Jarní kolekce Fendi 2016 je svěží a značka rozhodně směřuje dopředu

Korálové tóny propletené tmavě modrou a přírodní khaki - nečekaná kombinace ale velmi dobrý výsledek. Fendi se předvedl!

V duchu osobité vize nám Silvia Venturini Fendi společně s Karlem Lagerfeldem předvedli kolekci plnou inovací a mladistvého pohledu na módu. Byť se to může zdát podivné, je tomu tak. Návrháři spolupracují už po dlouhou dobu, a přesto dokáže být jejich společná tvorba svěží. Jarní kolekce nás utvrdila v domněnce, že značka rozhodně neustrnula na jednom místě. Na první pohled vždy zaujmou barvy a návrháři Fendi jim tentokrát dali prostor. Propojili ostrou žhavou korálovou společně s chic tmavě modrou a trendy khaki. Povedlo se jim tak v necelé padesátce modelů pojmout vícero stylů a stejně neodbočit od své filosofie. 

Ještě hlasitějšího slova než měly barvy, se ujalo střihové provedení modelů. Precizní řasení vrchních dílů si notovalo společně s výraznou linií pasu a nejčastěji jsme v této podobě viděli populární overaly s dlouhými i krátkými nohavicemi. Návrháři předvedli široké tříčtvrteční rukávy, zkrácené harémové kalhoty a kosticové korzety navrch šatů. Dalším netradičním detailem byly výrazné kapsy, které modely obohatily o nápad a zvýraznění pasu proběhlo formou pravidelných obdélníkových průstřihů. 

Četně se v kolekci objevila kůže. A my jsme za to rádi. Alespoň víme, že bude vysoce trendy i příští jaro a všechny kožené kousky, které si na podzim pořídíme, užijeme i během nové sezóny!

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram