Jarní kolekce Valentino 2016 vítá módní rozmary ve všech svých podobách

Jarní kolekce Valentino 2016 vítá módní rozmary ve všech svých podobách

Valentino přišel s western stylem, trendem drsné kůže, minimalistických šatů a romantiky nakonec potěšil svými načechranými róbami. 

Značka Valentino se se svou devadesátkou jarních modelů uvedla v nejrůznějších proměnách. Přehlídka začala se stylem minimalismu, který se nechal kralovat jednoduše střiženými šaty. Mezi ně se začaly připlétat modely inspirované egyptskou kulturou a western stylem. Ten byl zastoupen především hojným počtem třásní rozdílných barev a délek a typickou úpravou kůže.  

Jako milovník kůže se ve své jarní kolekci 2016 ukázala značka Nina Ricci, slovo oblíbenému materiálu předal i Valentino. Využil ho do celokožených mini a maxi šatů, proložil ho nádechem westernu v podobě třásní a mohutného kovově stříbrného zdobení.

Pro nadšence do upravenějšího stylu a více nositelné módy navrhli designéři oversized šaty nebo přehodili přes kůži pro zjemnění dlouhý plášť. Ke stejnému účelu posloužila i ženská krajka, která vedle drsně vyhlížející kůže posouvala model více ke casual stylu

Kolekcí proplouvaly také vzpomínky na egyptskou kulturu v podobě dlouhých šatů s potiskem tradičních egyptských vzorů. Atmosféru doladily kožené brašny a výrazné gladiátorky. Svou práci dokonale odvedly amulety na krku modelek s typickými domorodými symboly v podobě hlav zvířat, které sahají až do hluboké historie.

Stejně nás opět nejvíce potěšily splývavé látky na šatech až k zemi, volně přepadající jako voda z tichého vodopádu podél nohou modelek. Zlehka se vlnily při každém kroku v barvách zastřené starorůžové, přírodní hnědé, temné smaragdové či neutrální černé. 

Kolekci devadesáti modelů uzavřely romanticky laděné šaty z princeznovských krajek, ze kterých se k nám stále ještě nesly dozvuky nádechu celé kolekce. Na krku stále visely amulety, na nohou gladiátorky a vlasy modelek v precizních copáncích splétané z čela dozadu. Vykoukl na nás ještě oblíbený šifón, ještě na začátku kolekce kožené třásně se objevily přebarvené do pozitivních pastelů... Kolekce skončila žensky a s nádechem luxusu. Tak, jak to od Valentina očekáváme. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram