Jarní sezóna FW21 v novém duchu aneb MBPFW ve stylu Drive-in Cinema.

Jarní sezóna FW21 v novém duchu aneb MBPFW ve stylu Drive-in Cinema.

Blíží se nám konec dubna, a to znamená příchod očekávaného Mercedez-Benz Prague Fashion Weeku pro jarní sezónu FW21.

I přestože se nadále potýkáme s pandemií, která omezuje náš každodenní život a přináší mnoho restrikcí, MBPFW nás i tak uvítá začátkem května v zcela novém kabátu. Aby se splnila všechna nařízení vlády a zároveň naplnila očekávání všech návštěvníků Fashion Weeku, bude novou formou prezentace nových kolekcí designerů, Drive-in Cinema. Lokalita tohoto pomyslného fashion autokina bude zprovozněna od 1. do 3. května v prostoru parkoviště u haly 25 v Pražské tržnici v Holešovicích. 


zdroj: mbpfw.com, 2021

Návštěvníci autokina budou moci v konkrétních časových blocích sledovat jednotlivé fashion shows, které budou promítány v reálném čase na dvou identických LED obrazovkách. Poté budou mít návštěvníci s menším časovým posunem možnost sledovat  jednotlivé přehlídky na YouTube kanále MBPFW, jak šly den po dni. 

„Jsme velmi rádi, že nám zcela premiérový model MBPFW Drive-in Cinema dovolí přiblížit našim návštěvníkům jednotlivé módní přehlídky v reálném čase, a neochudit je tak o autentickou a jedinečnou atmosféru fashion weeku. Umožní jim rovněž bezpečně sledovat jednotlivé módní přehlídky a performance ze svých vozů,“ vysvětluje Lukáš Loskot, CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku


zdroj: mbpfw.com, 2021

MBPFW ve spolupráci s magazínem Harper’s Bazaar odstartuje tento rok v pátek 30. dubna 2021 představením Jakuba Polanky ve spolupráci s Priveé lounge, který se bude konat v zrekonstruovaných prostorách Šlechtovy restaurace v Královské oboře Stromovka. Od 19:00 bude veřejnosti volně přístupný park happening. 

Tento Fashion Week představí dohromady 44 návrhářů a jejich exkvizitní kolekce pro sezónu podzim/zima 2021. Mezi nimi jsou i dva školní ateliéry, a tím jsou Technická univerzita v Liberci a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně: Ateliér design oděvu. Na scénu se vrací návrhářské duo LAFORMELA s jejich kolekcí hned v první přehlídkový den, a to 1. května v Drive-in Cinema. Úplným nováčkem na scéně MBPFW bude letos slovenská návrhářka Petra Kubíková. Své nové kolekce uvedou návrháři Jakub Polanka, Michael Kováčik, Tereza Vu, Pavol Dendis, Lukáš Krnáč, Michaela Hriňová a Denisa Dovala. 

Highlightem tohoto MBPFW budou prezentovat své kolekce čtyři finalisté soutěže pro mladé návrháře VAN GRAAF Junior Talent 2021 s vítězem VAN GRAAF Junior Talent Card 2020 Marcelem Petránkem, a to 2. května v prostorách MBPFW Drive-in Cinema. Mezi finalisty patří Adéla Mitrengová, Aleš Hnátek, Kateřina Servusová a Zdeněk Marek. Jako odbornou porotu budou tvořit například ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot, šéfredaktorka VOGUE CS Andrea Běhounková, šéfredaktorka ELLE Valentina Nízká, šéfredaktorka Harper’s Bazaaru Nora Grundová a další odborníci v tomto průmyslu. Tato soutěž probíhá už pátým rokem ve spolupráci s módním domem VAN GRAAF. Přihlásit se mohli čeští a slovenští módní návrháři ve věku do 26 let. Vítěz soutěže získá finanční příspěvek na zhotovení kolekce a možnost představit svou kolekci na MBPFW.  

Součástí MBPFW jsou nejen přehlídky, ale i doprovodný program, který bude zpřístupněn i z části pro veřejnost. Více informací a oficiální program Fashion Weeku naleznete na oficiálních stránkách Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram