Jaro 2016 u Temperley London myšlenkami pod palmami na Havaně

Jaro 2016 u Temperley London myšlenkami pod palmami na Havaně

Jarní kolekce Alice Temperley nás nabrala na přímý let do hlavního města Kuby. Tam jsme si trochu zařádili ve zdobených šatech a už jsme zase zpátky.

Kolekce S/S 2016 měla být v duchu Havana. Ne že by se to Alice nepovedlo, ale více než toto označení, použili bychom jiné - zdobná. Protože to je přívlastek, který ke kolekci neodmyslitelně patří. Pestrobarevné vyšívání na sukních i topech do abstraktních motivů a také pro Temperley typické kombinace vzorů na rozevlátých šifonových šatech. Tak se jevila jarní kolekce hned ze začátku. Svým běžným rukopisem se návrhářka podepsala nejvíce právě na vzorovaných šatech, ale nedočkali jsme se ani dlouhých šátků ani třásní. 

Velkým tématem byly také neobvyklé klobouky na hlavách modelek. Neobvyklé pro dnešní dobu, ale výborně zvolené vzhledem k celému tématu kolekce. Temperley je ukázala ve vícero barevných provedeních - z nichž nejvíce převažovala hnědá. Když už jsme se zastavili u doplňků - povšimnutí jistě patří také vysokým gladiátorkám v řeckém stylu. Návrhářka nám pro jaro 2016 představila kolekci zaměřenou jedním směrem a neměla přílišnou chuť hrát si s protiklady. Zůstala u hesla svůj k svému. A my se nedivíme. U Alice Temperley to totiž není nic nového. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram