Je možné přátelství mezi mužem a ženou?

Je možné přátelství mezi mužem a ženou?

Na tuhle otázku je těžké jednoznačně odpovědět. Přátelství mezi mužem a ženou někomu zní jako špatný vtip, zatímco jiný to bere jako normální věc. Jak to máte vy?

zdroj: pexels.com

Přátelství mezi různým pohlavím možné je, ale pokud oba jedinci mají jasno ohledně svých citů. Nemluvíme o nějakém kamarádovi, který je jen další v seznamu přátel na Facebooku. Mluvíme o opravdovém, který podá pomocnou ruku, když je nejhůře a zvedá vám telefon, kdykoliv potřebujete.

Láska x přátelství

Jen těžko uděláte z milence nebo partnera dlouholetého kamaráda. Z lásky, která nevyšla se jen těžko vytěží přátelství, ale naopak to jde snadno. Pokud máte skutečně nejlepšího kamaráda, za kterého dáte ruku do ohně, pak gratulujeme! Takové přátelství se v životě jen těžko hledá.

zdroj: pexels.com

Známý scénář

Většinou to dopadne tak, že jeden se zamiluje a doufá, že ho ten druhý vezme jednou na milost a city opětuje. Je tu také možnost, že opilá noc náhle z přátel udělá milence, kteří ráno jen nervózně uhýbají pohledy. V případě, že se vás tohle určitě netýká a nehrozí intimní záležitosti, pak můžete o přátelství přemýšlet. Otázkou zůstává, zdali to má ten druhý jedinec nastavené stejně a nechová k vám city. Pak je tu třetí možnost, a to je ta, kdy se vytyčí jasné hranice na samém počátku a přátelství pak může fungovat. Pokud nabízíte přátelství někomu, kdo vás miluje, je to jako nabízet chleba tomu, kdo má žízeň.

zdroj: pixbay.com

Závěrem

Přátelství mezi opačným pohlavím je možné, ale musí už od začátku splňovat jasná kritéria, aby nedocházelo k trapným situacím nebo nechtěným vyznáním. Jak to vidíte vy? Je váš blízký kamarád jiného pohlaví?

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram