Jeee, na Václaváku je pouť!

Jeee, na Václaváku je pouť!

Takhle pojmenoval kamarád mé skvělé kamarádky, když míjel chystající se Prague Pride.

Pro mě je pouť místem zábavy, smíchu a radosti. Tak proč né... Vlastně to byla pouť, která vedla poutníky z Václaváku na Letnou.

 

Tenhle rok jsem byla pozvána již podruhé do čela průvodu Prague Pride jako VIP. S velkými díky jsem přijala a nijak se nerozmýšlela. Když jsem pár lidem kolem sebe řekla, kam se chystám, nechápavě na mě koukali, proč tam jdu, když jsem heterosexuální... A proč bych jako nešla? Nejde přeci o žádnou hromadnou seznamku. Průvod nese velkýho ducha, ale hlavně je to super párty smějících se lidí, kteří si chtějí života užít a né ho jen přežívat. A jasně, je to neskutečná přehlídka všelijakých masek, kostýmů, vlajek a pro duhové barvy se nejde daleko. Hraje hudba, všichni vesele tančí a nestydí se za sebe ani za nikoho jiného. Zbožňuju svobodu a lehkost žití. Tady je každý sám za sebe, i když nese kůži na trh. 

 

Neznám žádnou jinou událost, kde by bylo tolik lásky

A přitom je to tak kontroverzní téma. Když jsem sdílela fotky na sociálních sítích, dostala jsem dost odlišné komentáře tipu “měli by to zakázat”. Můj osobní názor je, že zakázat by se měly hlavně věci škodlivý. Tohle přeci vůbec nikomu neškodí. Maximálně se na pár chvil zastaví někde provoz - což je v centru Prahy přece dneska naprosto normální jen díky dopravě a opravám. 

 

Docela by mě zajímal průvod heterosexuálů. Jak by to asi vypadalo? Nudné oblečení, šeď, hádající se páry, hloučky holek, které si stěžují na chlapy a chlapi by rovnou zůstali v hospodě na rohu a všichni by byli kyselý? Myslím, že by nám mělo přestat vadit to, co vlastně nikomu, ani ničemu nevadí... pojďme víc dělat věci, které nás baví, které nás naplňují, které nám dávají smysl, nebo si jen tak zatančeme na ulici :-)

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram