Jenny Packham rozjela v podzimní kolekci 2016 pompézní párty

Jenny Packham rozjela v podzimní kolekci 2016 pompézní párty

Někdy se návrháři tak baví při tvoření nových modelů, že z představení kolekce nakonec vzejde párty. Alespoň u Jenny Packham to tentokrát připomínalo pochod hostů pozvaných na jeden z pompézních večírků. 

Světlé dlážděné molo a bílé pozadí rozzářily hned v úvodu oranžové modely. Bez dlouhého přemýšlení by mohly na červený koberec nebo na každý z luxusních večírků zbohatlé společnosti New Yorku. 80. léta se pro návrhářku tentokrát stala hlavním bodem inspirace a velmi dobře byla čitelná na střizích i obecném zpracování dlouhých večerních rób. Se vší jednoduchostí v oblasti střihu, kde se Packham držela přímých linií, si to vynahradila ve zdobení látek pomocí flitrů, krajek, plastických aplikací a jiných blyštivých nášivek. 

Poměrně lehce přehlédnutelným detailem byla obuv. Ale nezmínit ji, by byla škoda. Oči nám totiž utkvěly na saténových baletních piškotech. Jasně, ve skutečnosti to byly spíše balerínky, ale baletním dojem působily i tak. Jenny Packham není ovšem jedinou, která v oblasti obuvi sahá do botníku profesionálních tanečnic. Saténová úprava a roztomilý pásek přes nárt dodaly vysoce prestižním šatům odlehčený dojem. Nevšedně působily semišové kotníkové boty, které návrhářka ladila nejen ke kalhotám, kde by se to zdálo pochopitelné, ale i k večerním šatům. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram