Jeremy Scott představil návrat osmdesátek a Vera Wang zahalila jarní kolekci do černé

Jeremy Scott představil návrat osmdesátek a Vera Wang zahalila jarní kolekci do černé

Dvě kolekce, které proběhly v aktuálních dnech a které jsme nemohli nechat ladem ani skladem. Podívali jsme se na ně, zhodnotili a jestli nám vyhověly, zjistíte v článku níže…

Jeremy Scott

Hlavní myšlenkou kolekce známého návrháře byl milostný dopis The Old New York. Připomněli jsme si tak nejenom osmdesátá léta.

Nostalgie vzývající starý New York a téměř již zapomenutá osmdesátá léta přenesl designér Jeremy Scott na módní molo v rámci newyorského módního týdne. Scott vše pojal s dostatečným humorem, proto, i když kolekce připomíná hlavně protančené disko v noci i rostoucí kriminalitu města, pak se nad tím vším můžete jen pousmát. „Vždy jsem chtěl do kolekce přinést trochu zábavy,“ svěřil se Scott.

Úplety ozdobené různými nápisy od„New York“, „Slime City“, „Hot hot hot“ až po „Rated“, sladce růžový odstín v rámci šatů i lodiček, lakovaná kůže, minišaty i sluneční brýle protáhlé do stylu ala kočičí oči s kostkovaným vzorem jsou tím, co představuje aktuální jarní kolekci Jeremy Scotta.

I pánské svršky připomínají roky dávno zapomenuté, vlasy nagelované, kalhoty růžové a kožené a my z toho máme pocit jedné velké cukrové vaty, kterou nejsme ani schopni sníst. I když je kolekce vytvořena v humoru a s nostalgií prožitých let v daném městě, obávám se, že o ní v současné době nebude zájem, ale kdo ví…

Vera Wang

47 modelů od sympatické návrhářky zahalily dvě barvy. Černá a bílá. Vera Wang pojala jarní kolekci v jednoduchosti.

„Udělám to pro vás jednoduché: černá, černá, černá,“ prozradila už dříve talentová návrhářka. A co řekla, tomu také dostála. Kolekce, byť jarní, tedy působí spíše pohřebně, ale když vezmeme v úvahu, kolik žen na černou nedá dopustit, rozebereme kolekci více do detailů.

Dalším klíčovým bodem jsou svršky spadené pod ramena, zarovnané vodorovně nad poprsím modelek. Rukávy jsou pak kolem zápěstí rozšířené do zvonu a zahalují téměř celé ruce, u některých modelů končí až hluboko za konečky prstů. I když kolekce působí opravdu jen černě, najdeme v ní i námořnický odstín a tmavě hnědou, stačí se jen trošičku snažit.

Šortky má v kolekci Wang vesměs zaoblené v bocích a výjimkou nejsou ani odhalená bříška. O zaoblených tvarech hovoří i dlouhé šaty ke kotníkům, či půlené sukně a různě rovnoměrně střižené experimenty. Krásně však působí manžety na halenkách a sukních. Bílé modely pak zdobí hojné a velké perlové výšivky. Wang nejspíš cítila, že nechce jít s davem. Zapomněla na sladké, neonové a zářivé barvy, které jsou pro jaro u většiny návrhářů tolik typické a pojala kolekci po svém.

vogue.com/fashionshows

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram