Jeremy Scott v jarní kolekci Moschino udělal krok zpět do minulosti

Jeremy Scott v jarní kolekci Moschino udělal krok zpět do minulosti

Asi jsme ani neočekávali, že by Jeremy Scott přinesl „normální kolekci“. Myšlenka pro tu jarní se nám však docela zamlouvá.

Kolik lidí si zakládá na moderní technologii? A na tom, aby měli co nejnovější modely telefonů a notebooků? Hlavní designér značky Moschino mezi ně určitě nepatří. Právě naopak, snaží se pomocí jarní kolekce pro následující rok ukázat, jak zle na tom jsme.

Vystřihovánky známe také snad všichni. Prodávají se již desítky let a zejména holčičky pomocí nich rády oblékají své papírové panenky. A právě takové šaty navrhl Scott na živé modelky.

Scott se snaží přiblížit myšlenku minulosti, 2D vidění, méně technologií, žádných sociálních sítí ani online přenosů. Modely ve skutečné velikosti se zahýbacími papírovými proužky znázorňují přesný opak moderní doby. I střihy, účesy a líčení připomínají pořádný krok zpět.

Možná vás napadne, že taková kolekce se nemůže prodat, ale popravdě fanoušci značky Moschino jsou natolik pohlcení, že si rádi koupí cokoliv s tímto podpisem. O kolekci jako takové, si udělejte názor sami...

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram