Jil Sander dokázal najít rovnováhu mezi ženskou a pánskou módou

Jil Sander dokázal najít rovnováhu mezi ženskou a pánskou módou

Městský šik styl se zdá z rukou Jila Sandera dokonalým. Zaměřil se na kombinaci dámských a pánských prvků krejčoviny. Dosáhl elegantních výsledků.

Bezchybná elegance

Manželé Luke a Lucie Meierovi jsou kreativními řediteli značky Jil Sander. Oba se podílí na vzhledu celé kolekce. V Miláně se tento týden očekávala nová řada podzimních oděvů od krejčovsky velmi zdatného dua. Celá značka Jil Sander si zakládá v první řadě na prvotřídní krejčovské práci. Nová kolekce je plná uvolněných linií, příjemných materiálů a vrstvení. Oděvy jsou chytře střiženy tak, že jen jemně poukazují na ženské křivky.

Rovnováha mužského a ženského světa

Úspěch celé kolekce tkví v nalezení křehké rovnováhy mezi ženskými a pánskými prvky u střihů. Elegantní společenské kalhoty se prolínaly celou kolekcí. U návrhářů se dá nalézt správný příklad kombinování delších šatů a kalhot. Kalhoty a legíny jsou základním stavebním kamenem celé kolekce. Jemné šaty jsou oblečeny přes kalhoty pánského střihu, což vyžaduje přesné střihy a materiály, aby se celkový vzhled vydařil. A to se povedlo návrhářům na jedničku.

Smyslné siluety

Jednoduchost je symbolem jednotlivých kousků. Promyšlené i smyslné jsou siluety, u kterých je každý kousek oděvu ušit v té nevyšší možné kvalitě z luxusních látek. Kolekce přímo vybízí ke kombinování a experimentování ve vrstvení, pohrávání si s délkami a materiály. Satén i úplet se staly důležitými stavebními prvky u oděvů. Úpletové šaty byly relaxované, ale přesto ženské. Saténové kabátky dodaly na křehkosti. Kožené kabelky větších rozměrů doladily elegantní městský vzhled k dokonalosti. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram