Jiří Kalfař sklízí po roce ovace. Tentokrát z Londýna

Jiří Kalfař sklízí po roce ovace. Tentokrát z Londýna

Jiří Kalfař představil na Fashion Weeku v Londýně kolekci inspirovanou panenskou přírodou, ale také silnými emocemi z baletního představení od současně nejvýznamnějšího britského choreografa Wayna McGregora.

„Změna začíná v tom, jaký obraz sebe samotného vidíme v odrazu v zrcadle. Ty musíš být tou změnou, kterou chceš vidět ve světě“, sdělil designér, který si uvědomuje environmentální důsledky módního průmyslu.

A v tomto duchu se nesla i jeho nová kolekce. Vyrobena tak, aby byla uhlíková stopa co nejmenší, z ekologicky barvených látek, zbytků a udržitelných materiálů.

Ocitáme se v rajské zahradě nedočtené krásy přírody. V prostoru jí zpodobněné, ve světlém interiéru budovy Carlton House Terrace s výhledem na královský park. Něžné růžové tóny střídaly tyrkysovou vznešenost s výšivkami, ale také ženské volány a vzdušné materiály. Jsou ladné jako baletní kroky z oblíbeného Jiřího představení EDEN│EDEN od Wayna McGregora.

Designér zpodobňuje ženu jako bohyni zahalenou v sukni lichotící její postavě, šatů s elegantním lodičkovým výstřihem či dlouhé večerní s vázankou na krku. Nechybělo ani sako v prodloužené délce, které bude vévodit následujícím sezonám.

O třpyt a lesk se postaralo české bohatství, krystaly Preciosa, na které je nejen návrhář náležitě pyšný. Nová kolekce podzim/zima nebyla jen o dámské módě, ale také o pánské. Saka a kalhoty doplňovaly košile s aspekty haute couture. Vznešená, ale zároveň hravá kolekce přinášející osvětu a zamyšlení nad sebou samým. 

Zdroj: facebook.com/jiri.kalfar.58

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram