John Galliano F/W 2014/15 v chic cihlové, čisté bílé i nesmrtelné černé

John Galliano F/W 2014/15 v chic cihlové, čisté bílé i nesmrtelné černé

Téměř čtyřicítka modelů v podzimních tónech, plná vzdušných sukní, zdobených pásků a sametu vás zaujme na první pohled. Pojďme se podívat na ty nejvýraznější prvky celé podzimní kolekce Johna Galliana!

Barvy, které prozáří především černo-béžovo-šedou změť odstínů, jsou cihlově červená a modrá. Barvy, které ve spojení s hnědou či béžovou a překvapivě i pouze spolu, vytváří neokoukanou kombinaci. Byly použity na šatech i na flaušovém kabátku s kožešinou, především ale na doplňcích. 

 

I střihy působí zajímavě. V kolekci je obsaženo mnoho šatů s poměrně velkým špičatým výstřihem. Zároveň zde najdeme kalhoty s vysokým pasem nebo overal. Rukopis Johna Galliana je v této kolekci více než zřejmý u kombinací jednotlivých abstraktních vzorů doplněný o výrazné doplňky - např. pásky s ozdobnou sponou či návleky. 

 

Netradičně nakombinované jsou nejenom vzory a odstíny, ale i materiály a střihy. Přesvědčují nás o tom áčkové sukně z hedvábí společně s tlustými pletenými svetry nebo kombinace sametové sukně společně s flaušem. Inspirace historií se asi nejvíce projevuje u modelů v kombinaci vínová+modrá, kde je z retra převzatý i styl přechodu barev. 

 

Moderní doba se naopak projevuje u high-waisted kalhot, které návrhář nakombinoval s jednoduchými topy a pečlivě střiženými blejzry. Ostatně propracování jednotlivých kusů je obdivuhodné a pozorného diváka jistě zaujme.

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram