John Galliano prohrál soudní spor

John Galliano prohrál soudní spor

Galliano prohrál soudní spor, v němž podal žalobu proti svým bývalým zaměstnavatelům. Tvrdil, že jej nespravedlivě propustili ze zaměstnání.

John Galliano dostal právo podat pracovněprávní žalobu v listopadu minulého roku. Pracovní soud v Paříži ale jeho žalobu smetl ze stolu a nařídil mu zaplatit módnímu domu Christian Dior a značce John Galliano symbolické jedno euro.

Galliano za svou výpověď z roku 2011 u těchto značek žádal náhradu újmy ve výši od 2,4 milionů euro do 13 milionů euro. Módní návrhář u soudu tvrdil, že si značky byly moc dobře vědomy jeho závislostí a měly povinnosti, jež zanedbaly. ‚‚Obě společnosti si byly plně vědomy mého stavu, že jsem musel brát valium, abych zvládl i jen zkoušení kolekce," prohlásil Galliano. Zároveň dodal, že si po celou dobu neuvědomoval to, že úspěch a násobení výdělků módního domu se destruktivně projevilo na jeho fyzickém i psychickém zdraví. ‚‚Pokaždé více práce, více povinností, větší tlak. Nebezpečná a patologická spirála bez kontroly." Francouzský soud však módní návrhář nepřesvědčil.

Foto: Pinterest.com, missmalini.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram