Julien Fournié fascinoval Paříž svou mystickou kolekcí

Julien Fournié fascinoval Paříž svou mystickou kolekcí

Od medicíny po módní elitu haute couture. Francouzský návrhář, Julien Fournié, který studoval medicínu, našel nakonec vášeň ve vysokém krejčovství, se kterým sklízí ovace na pařížských týdnech módy.

Pracoval pro kultovní módní domy jako je Nina Ricci, Dior či Givenchy. Nyní, u příležitosti 10. výročí svého domu, představil novou zimní kolekci na pařížském týdnu módy haute couture ve zbožných prostorách kostela. V kolekci designér projevuje úctu ženám, které se odlišují, proměňují se a překračují společenské kodexy, které byly vytvořeny pro určení jejich osobnosti.

Od prapočátku bylo tím nejhorším prokletím tyto ženy odvrhnout. Když překonávaly svoje limity, které nastavila patriarchální společnost, byly označeny za zlo, obviněny z čarodějnictví a následně upáleny.

„Ženy, které byly takto pojmenované, přitom kultivovaly nezávislost, smysl pro dobrodružství a podněcovaly představivost, když se otevřely světu magie," nechal se slyšet módní návrhář.

V kolekci Julien představil vyšívané skládané šifonové halenky v kombinaci s dlouhými sukněmi, které nechaly látku od pasu dolů rozvinout a daly tak vyniknout kráse ženských křivek. Elegantní vázanky na vysokých límcích za doprovodu jemné, avšak naopak i zemité a tlumené paletě barev, symbolizují nespoutanou krásu sebevědomých žen, bojujících za svá práva.

Vojenské vypasované kabáty charakterizující přísnost a řád, zvířecí vzor, vzácné kůže nebo peří z havrana a jiných ptáků zdobící hlavu či ruce, vytváří francouzskou noblesu.

Poslední část je věnovaná šatům s vrstvenou sukní a korzetem, zvýrazňující ženský pas. Samotný závěr byl velkolepý. Z nebe začaly padat papírové vločky, které nechaly vyniknout ušlechtilé róbě v podobě stříbrných svatebních šatů. Závěrečný model vynesla česká modelka Michaela Tomanová a byla tak za hlavní hvězdu celé módní show. Tanec s návrhářem byl pak efektní třešničkou na dortu.

Zdroj: julienfournie.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram