K čemu nosit kozačky nad kolena

K čemu nosit kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena působí v aktuální sezóně ještě více než před rokem. Přináší dramatický i praktický pohled na módu. Jak je nosit?

Vysoké kozačky nad kolena zpopularizovala ve filmu Pretty Woman herečka Julia Roberts. Od té doby uběhlo téměř třicet let, avšak můžeme se na skok vrátit i do počátku let šedesátých, kdy se za tuto módu postavily značky Balenciaga i Yves Saint Laurent. A je tomu právě pár posledních zimních sezón, kdy se vysoké kozačky vrací na obchodní pulty.

Jak ale takovou obuv nosit, aby nepůsobila provokativně a nevkusně, ale naopak smyslně a elegantně?

S midi sukní

Pravděpodobně jeden z nejlepších způsobů, jak nosit kozačky nad kolena, je s midi sukní. Vaše nohy budou v teple, sukně by měla být lehce rozšířená do tvaru A boty s úzkou špičkou. Nebojte se kombinování různých barev a textur. V tomto případě můžete více experimentovat.

S džíny

Skinny džíny a vysoké kozačky přináší sázku na jistotu. K tomu doplňte robustní zimní svetr či elegantní sako a máte vyhráno.

S šaty ke kolenům

Jemné šaty a kozačky s podobnými detaily jsou rovněž kombinací, která je nasnadě. Vybírejte tak, aby celá kombinace nepůsobila zbytečně extravagantně. Nezapomeňte na tělové silonky.


 

S mini sukní a punčocháči

Ani mini sukně není nutně tabu. Tmavé punčocháče budou elegantně navazovat na černé semišové kozačky a doplní je světlejší mini sukně opět ve tvaru A. Ten totiž lichotí nohám i bokům. Dohromady tak vytvoříte jednu dlouhou štíhlou linii. V takovém případě však musíte mít ráda svá stehna.

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram