Kadeřník Honza Kořínek představil novou kolekci s vlnami v hlavní roli

Kadeřník Honza Kořínek představil novou kolekci s vlnami v hlavní roli

Honza Kořínek představil novou kolekci účesů s názvem Twenty20. V hlavní roli těchto účesů jsou krásné vlny a známý český kadeřník se nebojí hrát si ani s barvami.

Honza Kořínek je jeden z nejúspěšnějších kadeřníků u nás. Na jaro a léto si připravil několik variací různých účesů. Jedno mají ale společné - vlny jsou v hlavní roli této nové kolekce. Ačkoli jsou účesy s vlnami částečně velmi tradiční a konzervativní věc, kadeřník k nim přidal extravaganci a neotřelost, která je mu v jeho tvorbě vlastní.

Účesy jsou laděny i podle ročních období, tedy do jara a léta. Vlasy jsou po zimě oslabené, a proto si právě v těchto obdobích zaslouží tu největší péči. Jan Kořínek se proto rozhodl zanechat jim svou přirozenost, a tak použil i krepování, díky kterému zvýšil objem vlasů i celého účesu na maximum. Vlasy tak působí mnohem živěji a hravěji.

„Chtěl jsem ukázat, že druhů vln je nespočet a opravdu záleží někdy jen na detailech. Tvořil jsem looky jen například klasickou foukanou do vln. Vycházel jsem i z přirozenosti vlasů a použil správné stylingové přípravky a následně vlasy zpracoval difuzérem. Používal jsem ale i trn – tedy jednu z nejmenších kulem na vlasy. Bylo to důležité proto, aby se vlasy dostaly opravdu do XXL objemu. Po nakrepování jsem vlasy natáčel konickou kulmou a tvořil výsledný účes,“ vysvětluje majitel Hair studio Honza Kořínek.

Kolekce účesů měla kromě vln a objemu za cíl i zachování přirozených barev. Jedná se o dvě verze hnědých tónů a teplý odlesk blond. A ačkoliv český kadeřník většinou fotí své účesy na známých českých osobnostech, u této kolekce tomu bylo jinak. Honza Kořínek navázal spolupráci s předními českými modelkami. Mezi nimi například s Michaelou Tomanovou, která předváděla na fashion weeku v New Yorku a v Paříži nebo s Barborou Fialovou, která fotí pro nejznámější značky světa.

Production Honza Kořínek; foto: Petr Kozlík

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram