Kate Moss a Ara Vartanian navrhli kolekci šperků

Kate Moss a Ara Vartanian navrhli kolekci šperků

„Miluju šperky,“ přiznala Kate Moss. Její láska k těmto malým „drobnostem“ ji provází už od dětství. Nejspíš proto ji navrhování šperků tolik sedlo.

„Vždycky jsem na Vánoce pod stromečkem lovila nejmenší krabičky a doufala, že v nich bude šperk,“ řekla modelka v roce 1997 v rozhovoru pro časopis Vogue. „Je to moje droga.“

A ačkoliv již známe styl, jakým Kate Moss navrhuje oblečení, šperky z její múzy můžeme vidět poprvé. Do práce na kolekci se Moss pouští s brazilským designérem Ara Vartanian.

„Ara vždy nosil jeden přívěsek - amulet, který přináší dobrou energii,“ prozradila Moss. Sám designér ji daroval kožený náhrdelník se sedmi diamanty obrácenými k vrchní straně a pět ametystů zevnitř, které se dotýkají kůže, aby ji chránily. „Když jsme společně hovořili o spolupráci, řekla jsem, že chci udělat více šperků v tomto smyslu a aby se mohly nosit každý den,“ dodala modelka.

„V kolekci jsme použili hodně červeného granátu,“ řekl Vartanian. „Jde o Kateův kámen.“ Ale stejně jako granát miluje designér i ametyst. „Myslím, že jsou o něco více organické a trochu duchovní. Je na nich něco bláznivého,“ dodává autor. Drahokamy pak zasadili do Vartanianových návrhů diamantových měsíců a hvězd v kombinaci s modelčiným smyslem pro stylovou svobodu a asymetrii.

Dvojice dokonce vyzdvihla příběh svatého Jiří, patrona Anglie, který zabil draka, jež ožívá v přívěsku s očkem pro černé diamanty, rovněž sloužící na ochranu svého majitele. V kolekci nechybí ani další středověké symboly, jako jsou srpové měsíce, štíty a meče.

Šperky jsou nafocené na modelkách Elfie Reigate, Anně Lee Garden a modelech Luku Isaac a Louis Bainese. Šperky ze spojení Kate Moss x Ara Vartanian mají hodnotu od 700 liber a více a k dispozici budou od 17. května 2017 na HarveNichols.com, stránkách Ara Vartanian i v Londýně v butiku 44 Bruton Place.

vogue.co.uk

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram