Ken slaví 60. narozeniny!

Ken slaví 60. narozeniny!

Je to neuvěřitelné, ale Ken stojí věrně po boku Barbie už 60 let! Stal se stejnou ikonou jako ona, ale v žádném případě to neznamená, že by ustrnul v minulosti.

zdroj: Mattel

Do 20. let 21. století vstupuje jako moderní osobnost podporující diverzitu: Má tři typy postavy, devět tónů pleti, deset barev očí, dvacet sedm barev vlasů a dvacet účesů a spoustu povolání. Tím vším dětem ukazuje, že se mohou stát, kým jen budou chtít, neplatí pro ně žádná omezení. Ken je tak inspirací pro holky a kluky na celém světě a pomáhá měnit jejich sny ve skutečnost.


zdroj: Mattel

Věděli jste, že Ken je zrozen ve znamení Ryb? Světlo světa spatřil 11. března 1961. To znamená, že je přesně o dva roky a dva dny mladší než Barbie, na předsudky se nikdy neohlížel.Vedle toho, že vždycky drží krok s nejžhavějšími módními trendy, ukazuje také, kam se bude ubírat společenský vývoj a pomáhá určovat jeho správný směr. Už v 80. letech minulého čeřil stojaté vody a bojoval proti stereotypům dvěma novými podobami – Afroameričana a Hispánce. 

2010_fnj43_c_18_197.jpg
zdroj: Mattel

Kenneth Sean Carson. Tak se jmenuje celým jménem, ale všichni mu říkáme prostě Ken. Je o 2,5 cm vyšší než Barbie, s níž se seznámil při natáčení reklamy v roce 1961, byla to láska na první pohled. Když se v roce 2004 rozešli, nastal celosvětový poprask. Pár let zkoušeli žít na vlastní pěst, ale jeden druhému byli prostě souzeni – v roce 2011 se dali zpátky dohromady.


zdroj: Mattel

Jako stylová ikona Ken spolupracoval s mnoha špičkovými návrháři. Byl múzou Jeana Paula Gaultiera a Garetha Pugha, na míru pro něj šili i u Moschino. Předurčoval módní trendy (no dobrá, ten knírek a nalepovací kotlety z roku 1973 nebyly nejlepší nápad, ale ze svých chyb se poučil) a razil cestu těm, kterým jeho odvaha a odhodlání chyběly: pánský drdol, copánky nebo na molo i jako plus size? Ken se nebojí ničeho.


zdroj: Mattel

Že drží prst na tepu doby, je jasně patrné i z toho, jak často se objevuje v Barbiiných vlozích a že vždycky ochotně přijme novou virální výzvu. Je tak spolehlivým průvodcem nejen Barbie, ale hlavně všech holčiček a kluků, kterým pomáhá objevovat, že právě jim patří celý svět.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram