Knihkupectví v čínském městě Hangzhou vám vezme dech

Knihkupectví v čínském městě Hangzhou vám vezme dech

Milujete knihy? Jejich vůní, vazbu i obal? Pak byste se měli vydat do knihkupectví v Číně. Už se vám nebude chtít odejít.

I knihkupectví může brát dech. Takové má čínské město Hangzhou. Není však jediné. Chrámy v podobě knihkupectví, tedy vlastně přesně naopak, má hned několik čínských měst. Proto byste si je měli napsat na seznam míst, které jednou navštívíte.

Každého knihomola totiž už jen z fotografií knihkupectví tohoto rázu zaujme. Navrhlo jej šanghajské architektonické studio XL-Muse a i když jde v jádru duše „pouze“ o obchod s knihami, svým designem si získává mnohé. Osvětlené knihy i zrcadlo na stropě napříč celému prostoru, působí doslova jako byste zrovna stáli v opravdovém chrámu či paláci.

Vychutnat si navíc můžete hned tři plochy, na kterých jsou knihy umístěny. Bílý sál je zaplněn knihami o umění. LED pásky doprovázejí snad každičkou součást místnosti a bílá podlaha a bílé sloupy navozují pocit čistoty.

Z bílé přecházíte do tmavší části, kde si můžete vybírat beletrii podle libosti. Očekávejte méně světla, starodávné lampy, dřevo i LED osvětlení. Do třetice si užijí i děti, poslední prostor je věnován právě dětským knihám a tak i místnost působí živě. Barevné tapety, dřevěné hračky a další vybízí děti ke hře.

xl-muse.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram