Kolekce Emilia Wickstead ready-to-wear je inspirována slavnou americkou novelou Little Sisters

Kolekce Emilia Wickstead ready-to-wear je inspirována slavnou americkou novelou Little Sisters

Londýnský týden módy je za námi a my pro vás máme další krásnou kolekci od návrhářky Emilie Wickstead. Ta se pro kolekci ready-to-wear 2020 inspirovala americkou novelou Little Women, jehož filmová adaptace půjde brzy do kin.

Elegance a pohodlnost

Kolekce návrhářky Emilia Wickstead je klasickou přehlídkou dámské krásy a elegance. Návrhářka, která je známá extravagantním stylem, přidala do kolekce i několik wow efektů. Předně je smyslem kolekce oslavovat ženství, a proto by dle slov návrhářky měla být především praktická a přínosná pro ženy, kterým mnohé na bedrech leží. Ano, návrhářka si dobře uvědomuje, že ženy to nemají v životě lehké a módní průmysl by jim měl vycházet vstříc. Zároveň by však neměly ztrácet smysl pro módní trendy a uchvacovat davy.

Balónové rukávky a čepice s kápí

Vše splňovaly například společenské večerní šaty v béžové se zvláštní čepicí, která se postupně transformuje do módní kápě. Rozruch vzbudily také šaty s plnou sukní a balónovými rukávky s růžovými a oranžovými pruhy.

Inspirace v naší knihovně

Kolekce jako by chtěla zpochybnit vše, co jsme si mysleli o dámském odívání doposud. Nový level dámské elegance v režii Emilia Wickstead. V tom se právě inspirovala v novele americké spisovatelky Louise May Alcott, autorkou Little Women, příběhu sester, jimž život nastražil mnoho překážek. Tato novela byla dokonce zfilmovaná a brzy nás v kinech čeká její premiéra. Návrhářka Emillia Wickstead chtěla v kolekci zobrazit jednotlivé charaktery hlavních rolí knihy. 

"Inspirovala jsem se různými obdobími dohromady. Romantismem sedmnáctek, úzkými siluetami devatenáctek a pomocí organzy jsem si znázornila svobodu, která ukazuje osobnost Jo," říká o přehlídce návrhářka Emilia Wickstead.

Kolekce plná límečků

U šatů si dala návrhářka práci především s detaily v oblasti korzetu a výstřihu. V kolekci si vybere každá, u velkých výstřihů zde totiž nechybí ani decentní límečky. Vrcholem celé přehlídky pak byly černé maxi a černé společenské šaty se zářícími žlutými rukavicemi, které šatům dodaly eleganci i šmrnc.

Vogue; WWD

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram