Kolekce Podzim-Zima 2015-2016 Michael Bastian je pojata ležérně

Kolekce Podzim-Zima 2015-2016 Michael Bastian je pojata ležérně

Michael Bastian se vrací s kolekcí, z které vyzařuje jeho osobitý styl, inspirace venkovským stylem i outfity studentů Newyorské univerzity. 

Již druhou sezónu se Michael Bastian se svou tvorbu drží toho, co mu jde nejlépe. Ve svých návrzích míchá originální oblékání Američanů spolu s luxusní módou Itálie a do této kouzelné směsi přimíchává svůj osobní styl. Výsledkem jsou skvělé kombinace materiálů, barev i jednotlivých kusů oblečení. Sám návrhář jednou prohlásil: "Nikdy nenavrhuji nic, co bych sám neoblékl." A jak se dnes můžeme přesvědčit, jeho styl je výborný!

Inspirace ale pochopitelně nepochází jen z jeho soukromého života, v podzimní kolekci se promítá i zaujetí pro zimní období. Dle Bastiana je heslem této kolekce funkční oblečení. Protože to je přece nejdůležitější, aby nás v zimě co nejvíce zahřálo. A tak modelové oblékli pletené svetry a stylové péřové bundy. Byť je většina tohoto oblečení navržena s dávkou retrospektivního pohledu na módu, vše je uzpůsobeno tak, že to bude vypadat dobře i v ulicích města.

Při navrhování této kolekce vzpomínal také na svého otce, který pracoval jako učitel dějepisu na univerzitě. "Chodíval v takové jeho uniformě. Nikdy mu nechyběly džíny, kravata, knihy a tmavě modrý blazer. Když byla zima, přioblékl ještě vestu." I tyto prvky jsou v podzimní kolekci patrné a musíme uznat, že do městského stylu perfektně zapadají. Muži, kteří obléknou džíny, sako, svetr a třeba obyčejnou čepici totiž vytváří ten nejlepší dojem - pohodlný, nedbalý, přesto upravený a opravdu moderní! 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram