Košilové šaty jsou must-have letošního jara a léta

Košilové šaty jsou must-have letošního jara a léta

Kdo by si v těchto dnech nechtěl udělat alespoň malou radůstku v podobě oživení šatníku. O košilových šatech jste už určitě slyšeli. Tento kousek vás totiž dostane do módní formy zvláště v teplých dnech, které nás teprve čekají. Zde je pár rad, jak si vybrat ty správné.

Americké celebrity a instagramové influencerky si v poslední době získal nový módní trend - košilové šaty. Existuje celá řada motivů (květinové, námořnické, military style i boho) stejně jako různých střihů (mini, midi i maxi) a kromě pásku mohou být doplněné i vrstvenou sukní.

Milujeme proužky

Proužky jsou krásné, jednoduché a elegantní. Sladění průhovaných košilových šatů s doplňky, není složitou záležitostí, je ale nutné myslet na základní pravidlo: Pro plnější křivky zvolte spíše vertikální pruhy, horizontální totiž objem podporují a partie, které byste ráda zakryla, se naopak zviditelní.

Námořnice vs. vojanda

Military vs. navy, neboli vojenský vs. námořnický styl, je ve světě velmi oblíbený a stal se trendem letošního roku. Svůj podíl na to mají především celebrity. Své vojenské khaki košilové šaty si zamilovala i vévodkyně Meghan, britská módní ikona. S páskem nebo bez, to je už na vás, důležitá je ale délka. Vojenské ani námořnické košilové šaty by neměly být delší než midi délky.

Vítání léta

Jak lépe přivítat léto než s novými květovanými šaty, které se hodí jak do práce, tak na louku na vesnici. Důležitý je objem, ale i design. Nebojte se nabírané sukně ani netradičních barev a kombinací. Letní květy chtějí být vidět, a tak rozkvést v košilových šatech můžete i vy.

Bílá je barva léta

Bojíte se bílé barvy? Není důvod. Budete vidět a navíc nepotřebujete zvláštní doplňky, ba naopak u bílých šatů je méně více. Navíc je to v letním období velmi praktická barva, nepřitahuje totiž sluneční záření, a tak se ve vašich bílých šatech nebudete cítit jako ve skleníku, i když zvolíte styl maxi. A jak se obléci na večerní party na pláži, ve městě či na místní tancovačku? Můžete vyzkoušet černou variantu - černobílé kombinace jsou totiž odznakem síly vašeho šatníku.

foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram