Kouzelné vánoční trhy ve Vídni

Kouzelné vánoční trhy ve Vídni

Od poloviny listopadu až do začátku ledna se můžete těšit na kouzelné vánoční trhy. Jak nejlépe nasát vánoční atmosféru než na krásných vídeňských trzích? Zde roztaje i Grinch, který nesnáší Vánoce. Krása zde střídá nádheru a máte zde pocit, že jste někde v pohádce.

Už z dálky jde cítit linoucí se vůně horkého punče, sladkého cukroví a sušeného ovoce. Můžete se těšit na několik různých trhů a některé mají dokonce otevřeno do ledna.

Vánoční sen

U vchodu nejznámějšího náměstí Rathausplatz vás zaujme vysoký oblouk se svíčkami. Centrum se promění na cca 150 prodejních stánků, které nabízejí opravdu všechno. Uvnitř jsou stánky s vánočními ozdobami, řemeslnými výrobky, dárky všeho druhu a samozřejmě i občerstvení. Horké mandle obalené v karamelu, párek v rohlíku, voňavé perníčky nebo hamburger. Vše, co hrdlo ráčí.

K vidění je toho spoustu

K vidění je i nádherná výzdoba a světelné instalace, která nadchne každou romantickou duši. Na své si přijdou i páry pod stromem „Herzerlbaum“, který je ověšen svítícími červenými srdíčky. Návštěvníci se mohou zabavit i na obrovském kluzišti o velikosti 3 000 m² nebo na ruském kole.

Chcete vidět více? Pak navštivte Vánoční vesničku na náměstí Marie Terezie. Stojí zde okolo 70 stánků opět s různým a nápaditým sortimentem. O tu pravou vánoční atmosféru se postarají hudební skupiny a sbory.

Na výběr máte z několika různých lokací, kde najdete 170 let starou tradici i moderní pojetí Vánoc. Kam se tedy můžete vydat? Máme pro vás hned 14 nejlepších míst ve Vídni. 

Kam musíte zajít

- Vídeňský Vánoční sen na náměstí Rathausplatz

- Vánoční vesnička na náměstí Maria-Theresien-Platz

- Vánoční vesnička u zámku Belvedér

- Vánoční vesnička v kampusu Vídeňské univerzity

- Starovídeňský vánoční trh Freyung

- Vánoční trhy Am Hof

- Kulturní a vánoční a novoroční trh u zámku Schönbrunn

- Art Advent – umění a řemesla na náměstí Karlsplatz

- Vánoční trh na Spittelbergu

- Adventní trhy K.u.K.

- Vánoční trh na náměstí Stephansplatz

- Adventní trh se specialitami před Státní operou

- Zimní trh u obřího ruského kola

- Almadvent

Zdroj foto: Pixbay, Pinterest

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram