Královna temnoty - Nyakim Gatwech

Královna temnoty - Nyakim Gatwech

Rádi bychom vám představili súdánskou modelku Nyakim Gatwech. Říká si královna temnoty a učí lidi, aby milovali sami sebe!

Když seděla čtyřiadvacetiletá modelka v taxi Uber v Minnesotě, dal jí řidič otázku, která je pro nás velmi neobvyklá, avšak pro ni velmi častá. Zeptal se jí na to, proč je tak tmavá a jestli neuvažuje o tom, že by si nechala kůži vybělit za 10000 dolarů. Prý se jen zasmála, nic víc. Nyakim sdílela tento rozhovor na svém Instagramu, kde se začal velmi rychle šířit. Psala, aby to nikdo nedělal, ani její dcera nebo kdokoliv jiný, i když v Americe je bělení kůže normální. 

Když jí bylo 14 let, utekla s rodiči z uprchlického tábora Afriky do Ameriky. Ve škole byla kvůli své barvě pleti spolužáky často tvrdě šikanována. Často jí říkali, že je tak tmavá, že ji nevidí a aby se usmála, aby jí viděli. Poté se držela zpátky, byla pořád sama a neměla žádné kamarády. Měla problémy s angličtinou a schválně se ji neučila, aby nemusela mluvit s učiteli, kteří se k ní také nechovali hezky. Modelkou chtěla být od malička, ale nikdy se neodvážila udělat první krok, díky šikaně ve škole a kvůli tomu, že jí říkali, jak je ošklivá.

Nyní svou kůži a barvu miluje! Dokonce jí prý píšou mladé dívky černé pleti, které se konečně cítí krásné a mají sebevědomí. Je pro ně inspirací. Jejím tajemstvím je sebeláska a tvrdí, že když se člověk bude milovat, ostatní to vycítí. Nedávno nafotila fotky do projektu Different Melanin, který předvádí různé odstíny kůže. Její popularita stále stoupá a můžete jí vidět v amerických časopisech nebo na přehlídkách.

Také si myslíte, že by se měli do světa modelingu více pouštět lidé, kteří nejsou krásní jen podle určitých „norem“? 

cosmopolitan.com, teenvogue.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram