Královská svatba: Svatební šaty Meghan Markle

Královská svatba: Svatební šaty Meghan Markle

Dlouho očekávaná královská svatba Harryho a Meghan je tu. V jakých šatech zazářila Meghan Markle?

Moment, na který čekali všichni nadšenci královské rodiny a módního světa, konečně nastal - Meghan Markle se objevila ve svých svatebních šatech. Již několik měsíců se spekulovalo a řešilo, v jakých šatech nakonec Meghan prožije svůj svatební den. Dnes všechny ohromila minimalistickou róbou z dílny Givenchy, na kterých se podílela britská návrhářka Claire Waight Keller. Proč zdůrazňujeme přívlastek britská? Královská rodina by totiž měla podporovat lokální návrháře a značky, a tak je důležité, že u zrodu šatů stál někdo z Velké Británie. Meghan své šaty poprvé ukázala světu před kaplí Svatého Jiřího v anglickém Windsoru. 

Celý outfit a vzhled Meghan byl neskutečně harmonický. Klasicky elegantní šaty s dlouhými rukávy a lodičkovým výstřihem, nesmírně čisté, bez jakéhokoliv přebytečného zdobení. Žádné dortové ani šlehačkové šaty; že by luxus nabíral konečně nový směr? Velmi výrazným prvkem byl závoj. Jak komentovala Veronika Ruppert pro ČT1, závoj byl speciálně vyšívaný květinami, kdy jednotlivé květiny symbolizovaly země Commonwealthu. Za tuto ne prvoplánovou symboliku tleskáme! Závoj byl doplněn tiárou královny Marry, kterou ji zapůjčila královská rodina. 

Zajímavostí je, že na svatbě byla přítomna sama návrhářka Claire Waight Keller, která pomáhala nevěstě při vystupování z auta.

Twitter - Kensington's Palace

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram