Křečové žíly se dají odstranit velmi rychle a šetrně

Křečové žíly se dají odstranit velmi rychle a šetrně

Koho by netrápily? Jsou totiž nehezké a vystouplé, ale i křečové žíly se dají efektivně odstranit a to rychle a šetrným způsobem.

Udává se, že až třetina světové populace má křečové žíly dolních končetin. V evropských zemích se vyskytují u 20 až 30 procent mužů a 40 až 50 procent žen, a přesto že by měly být  léčeny již od prvních příznaků, většina lidí se jimi až tolik nezabývá a své svědomí zpytují až když je pozdě.

Ale křečové žíly, jež známe jako nehezké, modrofialové, vystouplé a uzlovitě rozšířené útvary, nejčastěji postihující povrchový žilní systém dolních končetin, se naštěstí dají velmi rychle a šetrně odstranit pomocí moderního lékařského laseru FOTONA. Včasnou léčbou se navíc dá předejít vážným následkům jako je zánět, krevní sraženiny nebo bércové vředy. 

Po zákroku ihned odcházíte domů 

„Dosud se křečové žíly odstraňovaly klasickou chirurgickou metodou v celkové anestezii. Pacient přitom musel být hospitalizován v nemocnici obvykle déle než tři dny,“ uvádí docent Honěk. Tato metoda s sebou navíc nese i vyšší zdravotní rizika. Pro některé pacienty kvůli těmto rizikům nepřipadá v úvahu vůbec. „Často se tvoří podlitiny a celá oblast je hodně bolestivá,“  vysvětluje docent Honěk. Po chirurgickém zákroku je také nutné nošení stahovacích punčoch minimálně po dobu dvou až šesti týdnů.