Kreslení slunečními paprsky

Kreslení slunečními paprsky

Napadlo by vás kreslit pomocí síly slunečních paprsků? Italské tvůrce, kteří stojí za vznikem originálního produktu, rozhodně ano.

Pánové budou mít v tomto ohledu pravděpodobně větší zkušenosti. Pokud totiž zapátrají v paměti, jistě se jim vybaví chvíle z dětství, kdy si s kamarády hrávali na malé fyziky a testovali sílu slunečních paprsků prostupujících zvětšovacím sklem následně dopadajícím na list, či stéblo trávy, které se záhy vznítilo. Ale kreslit, koho by to napadlo?

Proto se tento model v roce 2015 italští designéři rozhodli povýšit, a tak vznikl FEBO. Jednoduchý avšak geniální produkt zkonstruován z mahagonového dřeva, lupy a plastu, jenž využívá energii slunečních paprsků ke kreslení a dotváření jedinečného designu na vybraném druhu materiálu, ať už jde o dýhu, dřevo, korek nebo opracovanou kůži.

 

 

Cílem italského tvůrčího tria Rosalia Galeano, Francesca Padoyan a Paola Papetti, bylo vytvořit jednoduše použitelné zařízení a to se také podařilo. Kreslení s FEBO je pohodlné, originální a je zárukou skvělé zábavy pro každého bez omezení věku a hlavně v jakoukoli roční dobu.

Stačí si jen na vybraný materiál obyčejnou tužkou předkreslit předlohu, kterou mohou být i jednoduché obrázky z šablon, jež výrobci také dodávají a už jen zbývá nasadit sluneční brýle, sejmout ochranný kryt lupy a jde se na věc.