Kris Grikaite je múzou značky Prada i v nové kampani pro jaro 2018

Kris Grikaite je múzou značky Prada i v nové kampani pro jaro 2018

Ruská modelka Kris Grikaite na nás „vykoukne“ i z nejnovější kampaně Prada pro sezónu 2018. Značka si brunetku jednoduše oblíbila.

Willy Vanderperr nafotil kampaň ke kolekci Resort 2018 v galerii Vittorio Emanuele II v Miláně. Skleněný klenutý strop tvoří grafickou kulisu mimo okna Osservatoria.

Modelka má na sobě ženský a zároveň funkční styl. „Tato vizuální identita nazvaná 'Perspectives' vyvine řadu pozoruhodných a čerstvých pohledů na kolekci Prada Resort 2018. Perspektivy jsou neustále posunovány,“ zaznělo v oficiální tiskové zprávě značky.

Kampaň obsahuje černobílé fotky versus barevné a přesto velmi jemné, na světlém pozadí. Modelka je na nich zachycena v převážně černých šatech s kontrastní rudou rtěnkou a malými barevnými detaily, jako například červené ptačí pero ve vlasech. Dva copy jsou oproti drzému výrazu Kris Grikaite hodně dětinské, ostatně je jí teprve 17 let a už sklízí kampaně u honosných módních domů.

„Napětí mezi sezónními sportovními a elegantními inspiracemi coby Belle Époque se odehrává v neustálém kontrastu mezi klíčovými modely celé kolekce a jedinečnou architekturou galerie, kde byly fotky pořízeny. Přísná a umělá geometrie panoramatu železa a skla je silným rozporem s přirozeným a spontánním chováním Grikaite.“ Směr nového období v roce 2018 je jasný: splynutí minulých vzpomínek s vnímáním budoucnosti, vymýšlení nových vizí a nových perspektiv, tedy současnosti.