Které módní osobnosti sledovat?

Které módní osobnosti sledovat?

Nebojte se, nenabádáme vás ke stalkingu. Na mysli máme pouze sledování virtuální, nejlépe po Instagramu, který nás poslední dobou umí dobře zabavit.

Jistě vás nepřekvapí, že instagramové účty, které stojí za to v módním průmyslu sledovat, jsou především sociální sítě modelek, editorek Vogue a fotografů. Kdo jiný má bližší přístup k samotnému jádru módy? Modelky cestují a jsou všude, editorky za nimi o nic nezaostávají. A máme tady i ukázku jedné módní bloggerky, jež svou práci povýšila na skutečnou práci se vším všudy. Koho že máme na mysli? Sledujte...

Anna dello Russo
@anna_dello_russo

Anna dello Russo je v současné době editor-at-large (důležitý občasný přispěvovatel) a kreativní konzultantka japonské verze časopisu Vogue. V minulosti byla šéfredaktorkou několika dalších velkých módních časopisů, dnes platí za jednu z nejdůležitějších postav světové módy. Bydliště má kde jinde než v Miláně.

Miranda Kerr
@mirandakerr

Miranda Kerr zprvu byla ,,jen" miláčkem od Victoria's Secret. Roztomilá holčička s ďolíčky ve tvářích ale svou kariéru dokázala rozjet nevídaným způsobem. S Victoria's Secret se rozešla, jiné značky po ni ihned skočily a Vogue ji miluje.Zajímavější se stala svou organickou značkou kosmetiky KORA, nejvíce pozornosti však sklidila svým sňatkem s jedním z největších britských idolů, Orlandem Bloomem. S tím se teď rozvádí. Fanoušků ji však neubývá, je stejně silným článkem jako on.

Chiara Ferragni
@chiaraferragni

Snad první módní bloggerka, která bloggování vynesla na vrchol jeho pomyslného Olympu. Moschino ji miluje, světoznámí fotografové ji milují, objevuje se v časopisech a dostává ty nejextravagantnější outfity známých značek jen proto, aby ji v nich někde někdo vyfotil. Dokáže vynést i kabelku ve stylu McDonald's, samozřejmě ale z dílny Moschino. Chiara Ferragni a její blog The Blonde Salad jsou oba značkou. Luxusní značkou.

Mert Alas
@mertalas

Fotograf a polovina dua Mert Alas & Marcus Piggott. Oba dva jsou nerozluční, Mert se ale do cyber prostoru pouští s větší vervou. To on je ten, který tráví dovolené s modelkami a celebritami. A to je pak, panečku, co sdílet. Na jeho Instagramu ale najdete především jeho vlastní práci, a ta se nám líbí. Co na ni říkáte?

Rosie Huntington-Whiteley
@rosiehw

Rosie Huntington-Whiteley je podobný případ jako Miranda Kerr. Její sláva se odvíjí od značky Victoria's Secret, Rosie však nezůstala poplatná jen jí. Je emancipovaná, ambiciózní a rozumí módě. Pro britskou značku Marks&Spencer navrhla již několik řad oblečení a spodního prádla. Zákazníci ji milují, svět ji miluje a z Rosie se tak za posledních pár let stala jedna z nejbohatších žen ve Velké Británii pod třicet.

Coco Rocha
@cocorocha

Coco Rocha máme rádi. Píšeme o jejím těhotenství, píšeme o její knize póz, píšeme o všem, o čem nám Coco napsat dovolí. A skoupá na informace o práci a svém soukromém životě není ani náhodou. Zbožňuje sociální sítě a sociální sítě zbožňují ji.

Taylor Swift
@taylorswift

Každá jiná zpěvačka, textařka a skladatelka je obvykle tak trochu módní ikona, ale její záběr není tak široký. Nikoli však Taylor Swift. Z country zpěvačky se katapultovala až do módního průmyslu, kamarádí se s modelkami, největší BFF je s Karlie Kloss. S tou se také objevila na nejnovější obálce americké Vogue. Umí se, ať už je to její zásluha nebo zásluha jejích stylistů, velmi dobře obléknout. Ve světě módy má rozhodně vliv, nejen na patnáctileté teenagerky s rovnátky a snem, že jednou budou jako ona.

Kendall Jenner
@kendalljenner

Z méně slavné sestry Kim Kardashian se stává ta slavnější s lepší pověstí a body navíc za to, že alespoň něco umí. Kendall to s kritikou módního průmyslu neměla lehké. Tlačenku ji vyčítali ze všech stran. Což o to, ona ta protekce nejspíš byla a hodně. Důležitější ovšem je, že Kendall je jako modelka dobrá. Skutečně dobrá. A může být výborná. Je součástí nové modelkovské generace společně s Gigi Hadid a dalšími novými tvářemi. Uspěje? Nevíme, ale pozor, ať si na jejím Instagramu neuděláte závislost. 

Alexa Chung
@chungalexa

I Alexu Chung máme tady na Móda.cz rádi. Alexa má skvělý styl, osobitý se špetkou překvapení. Navíc často dělá i modelku. Třeba značka Longchamp se jí nemůže nabažit natolik, že již třetí kampaň této značky se neobešla bez Alexiny účasti. Alexa umí všechno - moderuje, hraje, blogguje, pózuje - stačí si vybrat. A její Instagram je toho všeho plný.

PatMcGrath
@patmcgrathreal

Tomu, kdo Pat McGrath nezná, musíme rychle jeho malou módní mezeru doplnit. Spíše než módní, kosmetickou. Pat je make-up artist, nebojíme se napsat, že nejznámější. Pochází z Británie, je ročník 1970 a líčí na všech důležitých módních přehlídkách i každou hollywoodskou celebritu, které je spolupráce s touto beauty umělkyní ctí.

Foto: Instagram, @thecoveteur

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram