Květinová pleťová voda - zázrak přírody

Květinová pleťová voda - zázrak přírody

Květinové vody nebo také hydroláty působí blahodárně na celé tělo. Jemně čistí pleť, hydratují pokožku po opalování, po jejich použití se lépe rozčesávají vlasy, a navíc květinové vody nádherně a přirozeně voní.

Květinová voda je čistě přírodní produkt, neměla by obsahovat žádné chemické složky ani alkohol. Pokud si budeme chtít takovou vodu pořídit, musíme dávat pozor, aby obsahovala pouze destilát z květiny. Jedinou složkou, kterou můžeme tolerovat, ale jen v té nejmenší míře, je alkohol. Toho se těžko u kupovaných vod vyvarujeme. Pokud složení květinové vody bude vyhovující, tj. že bude obsahovat co nejvíce bioaktivních látek, bude bez barviv a vyrobená z přírodních surovin (nejlépe v bio kvalitě) můžeme si už jen vybrat tu pravou květinu pro nás.

Napříkladkvětinová voda Eaux Florales s vůní růže je ideální pro zklidnění očního okolí. Růže velmi dobře působí proti stárnutí pleťových buněk a má blahodárné zjemňující a hydratující účinky.

Pokud máte zralejší nebo citlivější pleť, jistě vám bude vyhovovat levandulová květinová voda od Saloos. Levandule tonizuje, hydratuje a čistí pleť. Tuto vodu lze navíc použít i pro lepší rozčesávání vlasů nebo jako osvěžení na cestách.

Příprava domácí květinové vody

Máme-li vlastní možnost sběru okvětních lístků, můžeme se pustit do přípravy květinové vody sami. Nasbírejte si například květy meduňky nebo sedmikrásky, které jsou jemné a vhodné ke zklidnění pleti. Květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Doprostřed postavíme misku a hrnec přiklopíme skleněnou pokličkou opačně, než jsme zvyklí. Poté už jen zahříváme a necháme kapat odpařující se silice do misky. Na pokličku můžeme umístit v sáčku led, který celý proces destilace zrychlí. Jakmile se nám do mističky nashromáždí voda, přelijeme ji do nádobky s rozprašovačem a máme tak vlastní 100% bio květinovou vodu.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram