Květinový podzim Marchesa 2017

Květinový podzim Marchesa 2017

Nejenom květinové zdobení, ale také výrazné barvy a jejich bohaté kombinování hrály roli v poslední kolekci Marchesa 2017-2018.

Výrazná limetková, rudé krajkové nášivky, meruňkový satén a blankytně nadýchaný šifon na sukních - Marchesa zavítala do celé barevné palety, někde si ukradla odstín výrazný, sytý a sebevědomý, jinde si vystačila s jemnými barevnými nádechy. Oboje do sebe dokázala adekvátně doladit a vytvořit kolekci, u které nepochybujeme o tom, že má svou posloupnost. Móda, jež návrhářské duo představilo, byla lehce inspirovaná Čínou a Šangajem, což vysvětluje volbu některých neobvyklých textur a vzorů. 

V podzimní kolekci se ovšem stalo to, že některé modely byly patrně zdařilejší než jiné. Daleko lépe působily poloprůsvitné obepnuté maxišaty s hojnou květinou výzdobou než šaty v kombinaci několika odstínů a s komplikovaným zdobením. Ještě že větší část modelů byla založená na něžnosti, lehkosti a nadýchanosti. Oblíbili jsme si velké nadýchané sukně s plastickými květinami a kontrastní stuhou v pase. Oblíbili jsme si tu lehkost, která z těchto nadpozemsky vypadajících rób sálala. 

Druhý prvek, který Marchesa tentokrát prezentovala, byly šaty, které se zdály být akorát zauzlované z jedné dlouhé saténové stuhy. Některé na sobě měly mašlí hned několik, u dalších si návrháři vystačili s jednou ozdobnou. Modelky měly vlasy sčesané dozadu, po mole se prošly bez šperků i výrazného makeupu. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram