Květiny a kožešiny u Giambattisty Valli

Květiny a kožešiny u Giambattisty Valli

Giambattista Valli zůstává u květin, tentokrát je ale do kolekce zakomponoval i s volány, kožešinami a mašlemi.

Novou podzimní a zimní kolekci Giambattista Valli označil jako ,,průsečík toho, co tvoří svět" tohoto designéra. Nám se ale nová kolekce, ač jsou v ní tolik obdivované Valliho květiny, zdá jiná, modernější, i když sem tam některý kousek vyvolává pocit inspirace viktoriánskou érou. S krajkou, volány, mašlemi a vzory značka nikdy nešetřila a nedělá to ani nyní. Volí především kombinaci bílé a černé barvy, jako by se snažila o navození dojmu černo-bílé fotografie, rozbíjí jej ale výraznou červenou a často sahá i po různých odstínech šedé a až dětsky růžové.

Giambattista zkrátil délku sukní nad kolena. Navodil tak uvolněnou atmosféru 60. let, kterou za pár modelů zase uklidnil tím, co od tohoto módního domu můžeme čekat pokaždé - dlouhé róby s vlečkami, velkými sukněmi a nádherným materiálem. I materiálu večerních rób přidal Valli na struktuře a trojrozměrnosti, někde pomohlo zdánlivé třepení, jinde dvě vrstvy látky či průhledná látka s vyšívanými květinami.

Z kolekce vyčnívá každý kousek, který se snaží být vzdušný, jako by látka, ze které je ušitý, vůbec nic nevážila a dala se tvarovat do peplumu, vysokého límce, volánků a střihů, o kterých se rozhodně nedá říci, že by byly přiléhavé. Nejen vysoké límce v kolekci překvapily, novinkou jsou i obyčejné ,,slušňácké" límečky, které na šatech dnes najdete snad u každé komerční značky. Jsou zkrátka oblíbené a nabažit se jich nemůže ani Giambattista Valli.

Značka ale překvapila velmi elegantními a jednoduchými oversized kabáty a kabáty a vestami z kožešiny. V některých případech kožešina Vallimu posloužila jen jako dekor, jindy kabáty nečekaně oživil pruhy.

Foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram