La femme MiMi představila kolekci jaro-léto 2014 v Botanické zahradě

La femme MiMi představila kolekci jaro-léto 2014 v Botanické zahradě

První jarní den představila módní značka La Femme Mimi svou novou kolekci která nese název Touhy a zážitky. A my jsme tam nemohli chybět.

Zvolené místo konání přehlídky bylo vskutku originální a tématicky nesmírně ladilo s koncepcí celého programu. Botanická zahrada, pvní jarní den plný slunce a především pestrobarevné modely hýřící optimismem na krásných modelkách.

Přehlídka probíhala částěně uvnitř skleníku plného tropických květin a částěčně venku, modelky tedy elegantně pluly po velmi neotřelém mole, které bylo značeno červeným kobercem. Celou přehlídkou provázela herečka a moderátorka Míša Maurerová a vkusně komentovala aktuální modely na scéně. Mezi návštěvníky nemohla chybět ani stálá zákaznice značky La femme MiMi Tonya Graves.

Návrhářka MiMi Lan je známá především díky své schopnosti zkombinovat nezkombitovatelné, její jedinečnost spočívá v pestrosti barev i vzorů, ale také v ručních výšivkách. To autorka potvrdila i ve své nové kolekci na jaro-léto 2014. Její inspirační zdroj vychází ze samotných ročních období a z rostlinné říše, což je patrné především na dezénech materiálů, které jsou plné pestrobarevných motýlů a květů. Vedle těchto organických motivů se v kolekci nazvané „Touhy a zážitky“ objevují také geometrické vzory, jako proužky nebo puntíky.

Kromě zdařilého mixu vzorů, barev a materiálů se v kolekci objevuje sofistikované využití průsvitného šifonového hedvábí. Využití průsvitu materiálu, pod kterým se rýsuje šifonem utlumený barevný vzor, aby naopak v jiné části oděvu zaútočil ve své plné ostrosti a barevnosti, působí velmi efektivně.

Oděvy z nové kolekce také z velké části vynikají svou variabilitou, značná část sak a vest je totiž oboustranná. Jedna strana je decentnější, vetšinou monochromní a po otočení se žena promění v rozkvetlou louku. Kolekci tvoří jak střihově ozvláštněné kostýmy a šaty, tak ležérní kousky, které lze vzájemně kombinovat.

Oděvy jsou střihově propracované a jistě zaujmou detaily jako šaty s frakovými šosy, nebo krátká i dlouhá sukně v jednom oděvu.

A co říká o své nové kolekci sama návrhářka?

„Každé jaro, když zafouká první teplý větřík a objeví se první stolečky na ulicích před kavárnami, na mě přichází touha ... Touha vyrazit s přáteli do oblíbených měst, lesů a hor, pomalu je projíždět na kolech a poté se v romantických kavárničkách dělit o své dojmy. Jaro pro mě ale znamená i čerstvě rostoucí zeleň, spoustu květin a hřejivé paprsky slunce, které vysouší kaluže po zbytcích sněhu. Ale jaro - to je i láska. Chci oblečena v jásavých barvách vyslat signál celému světu, že jsem šťastná a veselá, že jsem plná zážitků a lásky. A co teprve léto. Vzpomínky na dětství a lenošení na starém babičině gauči na chalupě se mísí s vůní čaje, který jsem si právě uvařila na verandě. Slyším přitom šumění moře a vln a nohy jakoby se samovolně bořily do jemného písku... A s mou kolekcí to určitě ucítíte jako já - budete plné touhy, touhy po zážitcích a objevování krásy světa.“

Musím říci, že kombinace krásného slunného dne s exoticky barevnými modely musely zvednout náladu každému a návštěvníci skutečně z přehlídky odcházeli s úsměvy a dobrou náladou. Je dobře, že na českém trhu existuje i značka, která ženám ukazuje, že se nemusí bát experimentovat s barvami a vzory.

Zdroj: La Femme MiMi

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram