Last Station pokřtili své debutové album a dostali celé publikum na kolena!

Last Station pokřtili své debutové album a dostali celé publikum na kolena!

Minulý týden jsme vyrazili na křest debutového alba velmi talentované pop-rockové kapele z Prahy – Last Station. A opravdu to stálo za to!

Rozsáhlé prostory Rock Café na Národní se s úderem sedmé hodiny začaly plnit fanoušky Last Station a pop-rockové hudby jako takové ale i zvědavými lidmi všech věkových kategorií, kteří se přišli podívat a poslechnout něco nového.

Skvělými předskokany kapele Last Station se staly Lety Mimo, kteří navodili perfektní atmosféru pro následné vystoupení Last Station a naprosto originální křest jejich debutového alba Na Dosah.

Kmotrem se stal charizmatický Honza Homola, kytarista a zpěvák kapely Wohnout, který pokřtil perníkovou desku vynikající domácí jahodovicí! A přesně na tomto místě, v Rock Café na Národní, křtili i Wohnouti své debutové album.

Honza se s klukama podílel také na jedné písni z jejich nového alba, písni s názvem Jaro a tak si ji s nimi i zazpíval. Dalším hostem se stal Filip Vlček - zpěvák a basák rock´n rollové kapely John WolfHooker, který s Last Station nazpíval song Svítání.

Přestože bylo úterý večer, prostory hudebního sálu Rock Café doslova praskaly ve švech. Je zajímavé, jak různorodé obecenstvo se zde utvořilo. Byly zde dívky, které vypadaly, že vyrazily spíše na diskotéku, obyčejní lidé, ale i na pohled tvrdí rockeři, extravagantní osoby a nechyběli ani handicapovaní posluchači. Tato neuvěřitelná směs individuálních osobností utvořila tu pravou atmosféru a celý koncert si všichni maximálně užívali. A celé toto publikum dokázali Last Station dostat starším songem Věř si skutečně na kolena!

S touto kapelkou jsme se poprvé setkali na přehlídce Religion Clothing, jejichž móda kluky chytla natolik, že i během vystoupení měli právě trika Religion.

Kapela Last Station je složena výhradně z mladých mužů, z nichž každý je trochu jiný a díky tomu tvoří perfektní celek. Kapela Last Station jako taková vznikla roku 2008. Zpívali anglicky, ovšem po nějaké době museli vyměnit nespolehlivého zpěváka a hledat nového. Osud tomu chtěl, že to byl právě David Štromajer, kterému kluci poslali nahranou hudbu a on ji bez mrknutí oka doplnil o úžasný text a stejně dobrý čistý zpěv. Jednoznačně si sedli, aniž by se všichni kdy předtím potkali.

Dnes mladé dívky a ženy okouzluje kapela Last Station ve složení: temperamentní David Štromajer – zpěv a texty, vždy plný humoru Daniel Meca – kytara a hudba, velmi upovídaný Honza Sochor – baskytara a mluvčí kapely a nakonec naprosto bezprostřední a velmi sympatický Jakub Hradský – bicí.

Pro fanoušky měli připraveno spoustu upomínkových věcí, mezi nimiž nechyběly ani domácí výrobky z pece samotného Davida Štromajera, který se nebál a upekl i ozdobil perníčky ve tvaru kytary a CD.

Kromě toho perníkového jste zde mohli koupit i skutečné CD a to za pouhých 100 korun! Ale seženete ho i na jakémkoli koncertě nebo prostřednictvím facebooku kapely či webu laststation.cz.

A pokud byste chtěli vidět Last Station živě, můžete za nimi vyrazit 7. 12. do Havířova nebo na další koncert, který najdete v nejbližší době na již zmíněném webu kapely.

Foto: Karolína Habelsbergová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram