Letní podpatky jsou šik, ale jak předejít bolesti?

Letní podpatky jsou šik, ale jak předejít bolesti?

Léto už je tu s námi, a k tomu nevyhnutelně patří krásné vysoké podpatky. Každá žena ví, že se pro krásu musí trpět, ale co když známe řešení? Letní trendy a tipy proti puchýřům jsou zde.

zdroj: pexels.com

V dnešním článku si ukážeme nové trendy na rok 2020, a především si řekneme, jak předejít otlačeninám, křečím, puchýřům a kůži sedřené do krve. V létě nohy trpí nadměrným pocením, proto zapomeňte na materiál, jako je pryž.

Řemínek kolem kotníku

Velkým hitem tohoto léta jsou lodičky s řemínkem kolem kotníku. Ať už širokým nebo úzkým, v kolekci od rakouského návrháře Helmuta Langa je jich spousta. Chanel představil podobný model doplněný o malé mašličky.

zdroj: pexels.com

Hranaté boty

Léto sebou přineslo otevřené špičky a boty hranatého tvaru. Boty s plochou podrážkou jsou opět trochu krokem zpět, ale vypadají velmi stylově. Hranaté špičky jsou například stálým prvkem kolekce Donny Karen.

zdroj: pinterest.com

Mules jsou zpět

Pantofle typu mules se opět vrací mezi žhavé trendy roku 2020. Jde o obuv s odhalenou patou na podpatku, nebo bez, kdy je přední část nohy zakrytá. Vypadají krásně k šatům, kraťasům i overalu.

zdroj: chanel.com

Stop bolesti

Nyní, když jsme si ukázali letní trendy, tak musíme vyřešit problém, jak nemít odřené a bolavé nohy. Chcete předejít tomu, že po jediném dni máte chuť boty vyhodit? Nejste jediná! Pomoci může například koupě gelových polštářků, vložek nebo náplastí, které vám ochrání kůži a další den nemusíte kulhat. Druhým dobrým tipem jsou ponožky do lodiček tzv. ťapky, které mají různé tvary podle vykrojení boty. Dalším funkčním prostředkem je, nechat si naklepnout tvrdé boty u obuvníka, doma to raději nezkoušejte, je zapotřebí měkké kladivo na obuv. Existují také spreje proti puchýřům, ale jakmile se vám zapotí noha, jsou téměř k ničemu. Další možností je nasadit si mokrou ponožku a boty rozchodit alespoň pár hodin. Také můžete strčit boty na pár hodin do mrazáku, aby povolily, ale příliš velký chlad je může poničit, proto je tam nenechávejte déle než 5 hodin.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram